20.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Είναι επίσημο! Υποχρεωτική η θύρα USB-C στα smartphones

    H Ευρωπαϊκή Ένωση ψήφισε και αποφάσισε με συντριπτική πλειοψηφία ότι η USB-C θα είναι η θύρα φόρτισης στις συσκευές που θα κυκλοφορούν στην Ευρώπη. Όλες οι κινητές συσκευές, δηλαδή τα smartphones, τα tablets και τα earbuds, μέχρι το 2024, θα πρέπει υποχρεωτικά να προσαρμοστούν πλήρως στην νέα συνθήκη, ενώ τα Laptops θα κάνουν τη μετάβαση μέχρι την άνοιξη του 2026.

    Στόχος της απόφασης είναι να περιοριστούν τα ηλεκτρονικά απόβλητα, αφού οι καταναλωτές θα μπορούν να χρησιμοποιούν τους φορτιστές που ήδη διαθέτουν στις νέες συσκευές που αγοράζουν. Πρόκειται για ένα βήμα που συζητιέται εδώ και καιρό και δεν είναι μυστικό ότι η Apple είναι η εταιρεία που θα επηρεαστεί κυρίως, αφού έχει «κολλήσει» στις θύρες Lightning στα iPhones και σε κάποιες άλλες συσκευές, τη στιγμή που όλη η βιομηχανία έχει μετακινηθεί στις USB-C.

    Οι φήμες, βέβαια, που κυκλοφορούν το τελευταίο διάστημα, ισχυρίζονται ότι η Apple ήδη δοκιμάζει τη θύρα USB-C στα iPhones που θα κυκλοφορήσουν το 2023, ενώ το νέο iPad που θα δούμε μέσα στο χειμώνα ίσως διαθέτει την εν λόγω αλλαγή.

    Σύμφωνα με τη νομοθεσία, οι νέες συσκευές θα συνοδεύονται επίσης με ετικέτες που θα περιγράφουν λεπτομερώς τα «χαρακτηριστικά φόρτισης», βοηθώντας τους ανθρώπους να καταλάβουν εάν οι υπάρχοντες φορτιστές τους είναι συμβατοί.

    Διαβάστε επίσης:

    Xiaomi 12T & 12T Pro: Οι νέες ναυαρχίδες της Xiaomi που θα λατρέψουν οι content creators και οι λάτρεις των επιδόσεων!

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles