17 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Είναι γεγονός! Δείτε το ρομπότ που καθαρίζει μπανάνες χωρίς να τις συνθλίβει

    Τα τελευταία χρόνια, τα ρομπότ δεν έχουν θέση μόνο στις ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Παρά το γεγονός ότι στη χώρα μας δεν είναι ακόμα ιδιαίτερα διαδεδομένα, στο εξωτερικό χρησιμοποιούνται για πάσης φύσεως εργασίες. Έχουμε δει ρομπότ να φτιάχνουν ποτά, τα μαγειρεύουν, να τοποθετούν προϊόντα στα ράφια, ακόμη και να κάνουν ακροβατικά, αποδεικνύοντας εμπράκτως πόσες δυνατότητες προσφέρει πλέον η τεχνολογία.

    Στην Ιαπωνία πρόσφατα κατάφεραν να κατασκευάσουν ακόμα ένα ρομπότ, το οποίο ξεχωρίζει για τις ιδιαίτερες ικανότητές του. Μπορεί να ξεφλουδίζει μπανάνες χωρίς να τις συνθλίβει. Ίσως σε κάποιον αυτή η ικανότητα να μη φαίνεται ιδιαίτερα εντυπωσιακή, σε σχέση με ένα ρομπότ σεφ για παράδειγμα, στην πραγματικότητα όμως είναι, καθώς «ανοίγει» την πόρτα του μέλλοντος. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τα επόμενα χρόνια τα ρομπότ θα χρησιμοποιούνται για πιο λεπτές λειτουργίες, όπως η μετακίνηση μεταλλικών εξαρτημάτων ή η παράδοση καφέ.

    Δείτε στη συνέχεια το video:

    Διαβάστε επίσης:

    Χωρίς Έλον Μασκ το Διοικητικό Συμβούλιο του Twitter

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles