17.2 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024
More

    Εισιτήρια για το διάστημα κέρδισε 44χρονη γυναίκα – Στα 450.000 δολάρια η αξία τους

    Ο διαστημικός τουρισμός είναι ένας τομέας που αναπτύσσεται σταθερά τα τελευταία χρόνια και τα σχετικά ταξίδια δε θα προκαλούν ιδιαίτερη εντύπωση στο μέλλον. Προς το παρόν όμως γίνονται τα πρώτα βήματα, με αποτέλεσμα το διάστημα να μας γοητεύει εξαιτίας του απρόσιτου χαρακτήρα του.

    Ένα ταξίδι στο διάστημα ονειρευόταν και η Κέισα Σάχαφ. Πρόκειται για τη μεγάλη τυχερή που κέρδισε 2 εισιτήρια αξίας 450.000 δολαρίων. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία διαστημικού τουρισμού Virgin Galactic ανακοίνωσε ότι η 44χρονη, κέρδισε ένα ταξίδι στο διάστημα μετά από κλήρωση και θα πραγματοποιήσει το όνειρό της. Η Κέισα Σάχαφ αποφάσισε πως θα ταξιδέψει μαζί με τη 17χρονη κόρη της, μια φοιτήτρια Επιστημών που σπουδάζει στη Βρετανία, η οποία ονειρευόταν να εργαστεί για τη Nasa.

    O ιδρυτής της Virgin Galactic στο σπίτι της νικήτριας

    Τα νέα ανακοινώθηκαν προσωπικά από τον ιδρυτή της Virgin Galactic, ο οποίος την επισκέφθηκε στο σπίτι της. Η Κέισα Σάχαφ κέρδισε το βραβείο συμμετέχοντας σε μια πρωτοβουλία συγκέντρωσης χρημάτων που είχε οργανώσει η Virgin Galactic στην πλατφόρμα Omaze. Μαζεύτηκαν περίπου 1,7 εκατομμύρια δολάρια. Τα χρήματα θα δοθούν στη μη κυβερνητική οργάνωση Space for Humanity, η οποία εργάζεται για μια μεγαλύτερη πρόσβαση στο διάστημα. Το ποσό των χρημάτων που πρόσφερε η 44χρονη δεν έχει αποκαλυφθεί. Οι δωρεές όμως ξεκινούσαν από τα 10 δολάρια. Η Virgin Galactic έχει ήδη προπωλήσει περίπου 700 εισιτήρια για το διάστημα: 600 μεταξύ 2005 και 2014 και 100 από τον Αύγουστο, όταν διατέθηκαν προς πώληση έναντι του ποσού των 450.000 δολαρίων. Ο στόχος είναι να πωληθούν συνολικά 1.000, πριν από την έναρξη των εμπορικών πτήσεων. Η πρώτη αναμένεται στο τέταρτο τρίμηνο του 2022.

    Διαβάστε επίσης: Tacos για τους αστροναύτες με πιπεριές που καλλιεργήθηκαν στο διάστημα (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles