19.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Εισιτήριο χωρίς επιστροφή: Περνώντας την υπόλοιπη ζωή τους στον Πλανήτη Άρη!

    Είναι ίσως το πιο φιλόδοξο σχέδιο εταιρείας, η οποία χρηματοδοτεί με ιδιωτικά κεφάλαια μία διαστημική αποστολή. Η Mars One έχει θέσει ως καταληκτική ημερομηνία για τα σχέδιά της να στείλει ανθρώπους για μόνιμη κατοικία στον Άρη τον Απρίλιο του 2023. Αν αυτό επιτευχθεί, θα είναι, βέβαια, και η πρώτη φορά που ο άνθρωπος θα πατήσει το πόδι του στον Κόκκινο Πλανήτη!

    Η ιδιωτική ολλανδική εταιρεία, που δημιουργήθηκε από τον επιχειρηματία και ερευνητή Bas Landsdorp, σκοπεύει να στείλει τέσσερις ανθρώπους στον Άρη στο πρώτο σχετικό ταξίδι που θα πραγματοποιηθεί εκεί και θα είναι… χωρίς επιστροφή! Αυτοί, δηλαδή, που θα επιλέξουν να επισκεφθούν τον Κόκκινο Πλανήτη θα μείνουν εκεί για το υπόλοιπο της ζωής τους… Κάθε δύο χρόνια, θα υποδέχονται νέους “συγκατοίκους”, με στόχο της Mars One έως το 2033 να έχει πάνω από 20 “αστροναύτες” μόνιμους κατοίκους του Άρη.

    Το project έχει την υποστήριξη του Καθηγητή Dr. Gerard Hooft, βραβευμένου με Νόμπελ Φυσικής το 1999, και έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον πολλών ιδιωτικών επιχειρήσεων, αλλά και προμηθευτών που είναι ικανοί να κατασκευάσουν τον εξοπλισμό ο οποίος απαιτείται ώστε η αποστολή να στεφθεί με επιτυχία.

    Η υλοποίησή του αναμένεται να ξεκινήσει το 2016, όταν ένας δορυφόρος επικοινωνιών σταλεί στον Άρη, ενώ το 2018 ένα ειδικό ρομποτικό “όχημα” θα μεταφερθεί στον πλανήτη με σκοπό να εντοπίσει την ιδανική τοποθεσία και τις καλύτερες συνθήκες ζωής, ώστε να γίνουν οι προετοιμασίες για τη μόνιμη εγκατάσταση ανθρώπων εκεί. Το 2020, θα φτάσουν στον πλανήτη οι κάψουλες διαβίωσης, οι προμήθειες, η μονάδα υποστήριξης ζωής και ένα ειδικό ρομποτοειδές επιφορτισμένο με την επανασυναρμολόγηση του εξοπλισμού που θα σταλεί στον Άρη, πριν την άφιξη των πρώτων “κατοίκων” του.

    Τότε -και μόνο τότε- σε μία ημερομηνία που υπολογίζεται ότι θα είναι η… 14 Σεπτεμβρίου του 2022, η Mars One θα ξεκινήσει την αποστολή στον Άρη των τεσσάρων πρώτων “αστροναυτών” της. Το ταξίδι τους αναμένεται να κρατήσει δέκα ολόκληρους μήνες, γι’ αυτό, βέβαια, θα προετοιμάζονται για δέκα ολόκληρα χρόνια…

    Η Mars One σκοπεύει να στέλνει δύο νέους “αστροναύτες” κάθε δύο χρόνια, για να τους συντροφεύουν, στο αφιλόξενο περιβάλλον του Άρη που θεωρείται δεδομένο ότι αποτελεί μία ιδιαίτερα δύσκολη πρόκληση σε όποιον αποφασίσει να κάνει αυτό το “ταξίδι χωρίς επιστροφή”. Κι αυτό γιατί θα μείνει εκεί, όπως σημειώσαμε, για όλη του τη ζωή, με την εταιρεία να υπόσχεται απλά “απεριόριστη επικοινωνία” με τα αγαπημένα πρόσωπα στη Γη.

    Η ολλανδική εταιρεία σημειώνει, μάλιστα, ότι το όλο project θα μπορούν να το παρακολουθήσουν σε όλο τον πλανήτη μας, καθώς θα αποτελέσει ένα “θέαμα για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης”. Απ’ ό,τι φαίνεται, λοιπόν, αν το φιλόδοξο σχέδιό τους γίνει πραγματικότητα, το επόμενο μεγάλο… reality θα γυριστεί όχι σε γήινο έδαφος αλλά στον Άρη… Θα μπορούσε να είναι και σενάριο ταινίας τώρα που το σκεφτόμαστε, αλλά η Mars One επιμένει ότι θα το κάνει πραγματικότητα

    Πηγές: Digital TrendsMashable

    Related Articles

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles