18.6 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
More

    Εκατοντάδες απολύσεις και το 2024 στη Google – Ποιοι επηρεάζονται

    Η Google ανακοίνωσε πριν από μερικές ώρες ότι απολύει εκατοντάδες υπαλλήλους από πολλές διαφορετικές ομάδες, με τους συνιδρυτές της Fitbit, James Park και Eric Friedman, να αποχωρούν επίσης από την εταιρεία, καθώς ο τεχνολογικός γίγαντας συνεχίζει να μειώνει το λειτουργικό κόστος.

    Η Google ανέφερε ότι θα απολύσει εκατοντάδες από το τμήμα Voice Assistant, ενώ μερικές εκατοντάδες ρόλοι εξαλείφονται από τη hardware team που είναι υπεύθυνη για τα Pixel, Nest και Fitbit. Η πλειοψηφία των ανθρώπων στην ομάδα augmented reality (AR) απολύονται. Εκατοντάδες ρόλοι στην engineering team του γίγαντα επηρεάζονται επίσης, ανέφερε η εταιρεία.

    Ο εκπρόσωπος της Google δεν διευκρίνισε τον αριθμό των θέσεων που επηρεάζονται. Δεν είναι άμεσα σαφές πόσα άτομα αποτελούν μέρος του Google Assistant software και των

    Σημειώνεται ότι τον Ιανουάριο του 2023, η Alphabet ανακοίνωσε τα σχέδιά της για την περικοπή 12.000 θέσεων εργασίας, που αντιστοιχούν περίπου στο 6% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της.

    Το Σεπτέμβριο του 2023, η Alphabet είχε 182.381 υπαλλήλους παγκοσμίως.

    Διαβάστε επίσης:

    CES 2024: Ο μαγικός καθρέπτης από το παραμύθι της Χιονάτης έγινε πραγματικότητα! (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles