20.7 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
More

    Εκατοντάδες απολύσεις στην Paramount – Ποιοι επηρεάζονται

    Η Paramount Global ανακοίνωσε χτες ότι απολύει μερικούς από τους “ανεκτίμητους συναδέλφους” της, στους οποίους συγκεριλαμβάνονται μέλη της ομάδας του Paramount+. Σχετικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι οι περικοπές θα επηρεάσουν περίπου 800 υπαλλήλους, δηλαδή περίπου το 1/3 του εργατικού δυναμικού της.

    “Είμαι βέβαιος ότι αυτή είναι η σωστή απόφαση για το μέλλον μας”, έγραψε ο CEO Bob Bakish σε σημείωμα που διέρρευσε προς το προσωπικό. Τα έσοδα της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 3% το τρίτο τρίμηνο του 2023. Ο Bakish αναφέρει ότι η εταιρεία θα ειδοποιήσει το προσωπικό που χάνει την εργασία του σύντομα, προσθέτοντας ότι θα επηρεαστούν και τα διεθνή γραφεία.

    Τα τμήματα της Paramount που θα δουν απολύσεις

    Το Variety υποστηρίζει ότι οι απολύσεις θα κατανεμηθούν σε όλους τους τομείς της εταιρείας. Αυτές περιλαμβάνουν το Paramount+, το CBS, την Paramount Pictures, το Showtime, το Comedy Central, το MTV, το Nickelodeon και το Pluto TV.

    Ο CEO αναφέρθηκε, στη συνέχεια, και στο Super Bowl LVIII, που, σύμφωνα με το NFL, έσπασε κάθε ρεκόρ παρακολούθησης. Ο Bakish απέδωσε την επιτυχία στον τρόπο μετάδοσης του παιχνιδιού που επέδειξε “τη δύναμη της εταιρείας”.

    Είναι γεγονός ότι οι υπηρεσίες streaming και αυτές που συνδέονται με τον κινηματογράφο της εταιρείας σημείωσαν ανάπτυξη το τελευταίο διάστημα, όμως τα τηλεοπτικά προγράμματα συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Τα έσοδα σε αυτόν τον τομέα μειώθηκαν κατά 8% στο τρίτο τρίμηνο του 2024, με τις τηλεοπτικές διαφημίσεις να μειώνονται κατά 14%.

    Διαβάστε επίσης:

    ΦΗΜΗ: Συγχωνεύονται Warner Bros. και Paramount

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles