21.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Εκδήλωση “Disrupt Youth Unemployment”: Συμμετείχαν περισσότερα από 20 Κυπριακά Startups

    Ενδιαφέρουσα εκδήλωση με τίτλο “Disrupt Youth Unemployment” πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 22 Μαρτίου στο Microsoft Innovation Center που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. Στην εκδήλωση, που τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, συμμετείχαν νεοφυείς εταιρείες της Κύπρου, που δείχνοντας  έμπρακτα την προσπάθεια που κάνουν για απάμβλυνση του προβλήματος της νεανικής ανεργείας, προσέφεραν θέσεις εργασίας αλλά και προσωρινές θέσεις για απόκτηση εμπειρίας σε νεαρούς Κύπριους επιστήμονες. Οι νέοι που παρευρεθηκαν στην εκδήλωση είχαν επίσης την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τους Κύπριους νεοφυείς επιχειρηματίες, να ανταλλάξουν ιδέες αλλά και να αναπτύξουν μελλοντικές συνεργασίες, δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο νέες ευκαιρίες απασχόλησης αλλά και την περεταίρω ανάπτυξη του κλάδου στη χώρα μας.

    Disrupt Youth Unemployment microsoft 2

    Αρωγός της όλης αυτής προσπάθειας είναι το Microsoft Innovation Center (MIC) που δημιουργήθηκε και στοχεύει στην προώθηση της καινοτομίας, εμπνέοντας παράλληλα τους νέους ως προς τις ιδέες και τους τρόπους που μπορούν να κάνουν χρήση των ταλέντων τους εδώ στην Κύπρο, προτού αναζητήσουν ευκαιρίες απασχόλησης στο εξωτερικό.

    Ο Γενικός Διευθυντής της Microsoft Κύπρου και Μάλτας, κ. Γιώργος Πετρακίδης, καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους ευχαρίστησε τα Κυπριακά Startups που παρευρίσκονταν στην εκδήλωση εξείρωντας τις προσπάθειες που κάνουν ως προς την προώθηση της καινοτομίας καθώς και την εργοδότηση των νεαρών Κυπριακών ταλέντων. Τόνισε επίσης την έμπρακτη στήριξη του MIC και της Microsoft κατ’ επέκταση σε τέτοιες ενέργειες που αποσκοπούν στην στήριξη της κοινωνίας και οικονομίας του τόπου μας.

    Disrupt Youth Unemployment microsoft 1

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, Δρ. Χριστόφορος Χατζηκυπριανού δήλωσε ότι «το πανεπιστήμιο χρησιμοποιεί το εκπαιδευτικό μοντέλο της Laureate International Universities στην οποία ανήκει εξολοκλήρου. Ένα από τα βασικά συστατικά αυτού του μοντέλου είναι η εργοδότηση των αποφοίτων μας και είναι ακόμη ένας παράγοντας που κάνει το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο να ξεχωρίζει από τα άλλα ακαδημαϊκά ιδρύματα του τόπου».

    Η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού κ. Αίγλη Παντελάκη, μέσω του Επιθεωρητή Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης κου Κωνσταντίνου Γεωργίου ανέφερε ότι «το Microsoft Innovation Center, η στρατηγική συνεργασία της Microsoft Κύπρου και του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου είναι ένα άρτια εξοπλισμένο κέντρο, με κορυφαίες τεχνολογίες, όπου ακαδημαϊκοί και επαγγελματίες του κλάδου της τεχνολογίας αλλά και πολλοί νέοι και νέες, έχουν την ευκαιρία να συνεργαστούν σε θέματα έρευνας, τεχνολογίας και ανάπτυξης λογισμικών, βοηθώντας έτσι στη βιωσιμότητα της τοπικής οικονομίας».

    Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε επίσης και η αντιπρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου κα. Νάτια Καραγιάννη.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles