25.3 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
More

    Εκδήλωση για την λειτουργία διαδραστικών περιπτέρων διαβατηριακού ελέγχου στα Αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου

    Υπουργός Μεταφορών – Έναρξη λειτο

    Στη παρουσία της Υπουργού Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων κυρίας  Βασιλικής  Αναστασιάδου πραγματοποιήθηκε σήμερα η επίσημη εκδήλωση που διοργάνωσε η Hermes Airports, με την ευκαιρία της έναρξης λειτουργίας των διαδραστικών περιπτέρων διαβατηριακού ελέγχου «BorderXpress», στα διεθνή αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου.

    Η εγκατάσταση των διαδραστικών αυτών περιπτέρων διαβατηριακού ελέγχου έγινε πριν από οκτώ περίπου μήνες, αρχικά στο αεροδρόμιο Πάφου, όπου τέθηκαν σε δοκιμαστική λειτουργία έξι διαδραστικά περίπτερα, και ακλούθησε στη συνέχεια η εγκατάσταση ανάλογων περιπτέρων στο αεροδρόμιο Λάρνακας.

    Υπουργός Μεταφορών – Έναρξη λειτο

    Συνολικά, έχουν τεθεί σε λειτουργία 74 διαδραστικά περίπτερα διαβατηριακού ελέγχου και στα δύο διεθνή αεροδρόμια της Κύπρου. Στο Αεροδρόμιο Λάρνακας έχουν εγκατασταθεί 44 συστήματα, εκ των οποίων τα 18 βρίσκονται στις αναχωρήσεις και τα υπόλοιπα 26 στις αφίξεις. Στο Αεροδρόμιο Πάφου, έχουν εγκατασταθεί 30 συστήματα, εκ των οποίων τα 14 βρίσκονται στις αναχωρήσεις και τα υπόλοιπα 16 στις αφίξεις

    Τα συγκεκριμένα διαδραστικά περίπτερα διαβατηριακού ελέγχου μπορούν να διεκπεραιώσουν 600 επιβάτες ανά ώρα, ενώ μέσω της προηγμένης τεχνολογίας τους, παρέχουν την δυνατότητα  στο κοινό, να εισαγάγει δεδομένα, είτε μέσω οθόνης αφής, είτε μέσω πληκτρολογίου και να διεξάγει από μόνο του τον διαβατηριακό έλεγχο, με την επίβλεψη λειτουργών της HERMES και την τελική αποδοχή της Αστυνομίας Κύπρου.

    Μεταξύ άλλων, η Υπουργός Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων κα Βασιλική Αναστασιάδου στο χαιρετισμό της ανέφερε πως η κυβέρνηση, σε συνεργασία με την Hermes Airports Ltd και τον ΚΟΤ, έχει υιοθετήσει διάφορα σχέδια κινήτρων για αερομεταφορείς, τα οποία έχουν βελτιώσει τη συνδεσιμότητα και έχουν αυξήσει σημαντικά την επιβατική κίνηση καθώς και τον αριθμό των αερομεταφορέων που λειτουργούν από την Κύπρο.

    Υπουργός Μεταφορών – Έναρξη λειτο

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles