18.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Εκδήλωση με θέμα: «Towards Horizon Europe: Dialogue on Implementation Strategy & European Partnerships»

    idek cyprus

    Εκδήλωση με θέμα: «Towards Horizon Europe: Dialogue on Implementation Strategy & European Partnerships» διοργανώνει την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019 στο Συνεδριακό Κέντρο φιλοξενία στη Λευκωσία, το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του για το συντονισμό της συμμετοχής της Κύπρου στο Πρόγραμμα Ορίζοντας 2020.

    Η Εκδήλωση θα περιλαμβάνει τρεις ενότητες: Στην 1η ενότητα θα παρουσιαστούν οι καινοτομίες του νέου Προγράμματος συμπεριλαμβανομένου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Καινοτομίας και των Ευρωπαϊκών Συμπράξεων. Θα συζητηθούν επίσης οι συνέργειες με άλλα ευρωπαϊκά προγράμματα και πρωτοβουλίες καθώς και το Πρόγραμμα της Διεύρυνσης (Widening Programme). Στην 2η ενότητα θα συζητηθούν θέματα όπως η διαδικασία υποβολής και αξιολόγησης των προτάσεων, η επικοινωνία με τους συμμετέχοντες, οικονομικά και νομικά θέματα όπως είναι το νέο μοντέλο της συμφωνίας επιχορήγησης (Model Grant Agreement), οι απλουστευμένες μορφές δαπανών όπως το εφάπαξ ποσό, ο μηχανισμός ελέγχου των έργων και η διαδικασία υποβολής εκθέσεων καθώς και οι προσπάθειες προβολής και επικοινωνίας των αποτελεσμάτων. Τέλος η 3η ενότητα θα επικεντρωθεί στην εθνική διαδικασία διαβούλευσης για τη συμμετοχή στις Ευρωπαϊκές Συμπράξεις (European Partnerships). Μέσα από συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με Εκπροσώπους της χώρας σε σχετικές Επιτροπές και Εμπειρογνώμονες, θα διαμορφωθεί ένα σχέδιο δράσης που θα καθορίσει την επιλογή των επιμέρους θεματικών στις οποίες θα συμμετάσχει η Κύπρος.

    Σημειώνεται ότι ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι αρμόδια στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Εκπρόσωποι της Κύπρου στις Επιτροπές του Ορίζοντας 2020 και Εκπρόσωποι της ερευνητικής και επιχειρηματικής κοινότητας της Κύπρου.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles