20.9 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Έκπληξη: Η Google ετοιμάζει ένα νέο λειτουργικό σύστημα που δε βασίζεται στο Linux!

    Δεν το περιμέναμε αυτό το νέο κι όμως, διαβάζουμε ότι η Google ετοιμάζει ένα εντελώς νέο λειτουργικό σύστημα! Όχι δεν πρόκειται για ένα upgrade στο Android ή το Chrome OS, αλλά για ένα νέο OS που μάλιστα δεν προέρχεται από τον πυρήνα του Linux.

    new os

    Ονομάζεται Fuchsia και παρόλο που η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει τίποτα ακόμη επίσημα, υπάρχουν λεπτομέρειες για το project στο GitHub με την αινιγματική περιγραφή “Pink + Purple == Fuchsia (a new Operating System).”

    Φαίνεται μάλιστα ότι, όπως έγραψε το Android Police, το λειτουργικό χρησιμοποιεί έναν νέο πυρήνα Magenta που έχει σχεδιαστεί για να ανταγωνιστεί με IoT oriented operating systems όπως τα FreeRTOS ή ThreadX. Η διαφορά είναι ότι το Magenta Kernel φαίνεται να έχει σχεδιαστεί για όλες τις συσκευές, ξεκινώντας από smartphones και φτάνοντας έως υπολογιστές.

    Η κύρια γλώσσα προγραμματισμού είναι η Dart, ενώ η υποστήριξη Flutter φανερώνει ότι οτο OS θα χρησιμοποιεί το Material Design για το user interface του.

    Οι πληροφορίες για το λειτουργικό δε σημαίνουν απαραίτητα ότι θα είναι διαθέσιμο μόνο για IoT συσκευές, αλλά μπορεί η Google να αναζητά απλά ένα ελαφρύτερο OS για μελλοντικά προϊόντα της.

    Περισσότερα πάντως θα μάθουμε όταν η Google θελήσει να αποκαλύψει επίσημα λεπτομέρειες από το νέο της project.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles