14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    “Εξαφάνισαν” τον Keanu Reeves και τις ταινίες του οι κινεζικές Αρχές

    Ο Keanu Reeves είναι γνωστός για τα αλτρουιστικά του αισθήματα, αφού το όνομά του έχει πολλές φορές συνδεθεί με δωρεές και φιλανθρωπικές οργανώσεις. Αυτό μάλλον δεν είναι αποδεκτό από τις κινεζικές Αρχές, οι οποίες αποφάσισαν να “εξαφανίσουν” το δημοφιλή ηθοποιό και τις ταινίες του από όλες τις μηχανές αναζήτησης στην Κίνα. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, όλα ξεκίνησαν όταν ο Reeves αποφάσισε να συμμετάσχει ψηφιακά σε μια συναυλία που διοργάνωσε το Tibet House US. Πρόκειται για ένα οργανισμό που ως βασικό στόχο έχει τη διάσωση του πολιτισμού του Θιβέτ και ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του Δαλάι Λάμα.

    Είναι σαφές ότι την Κίνα δεν…παίζει κανείς με αυτά τα πράγματα, αφού οι Αρχές είναι γνωστές και για τη λογοκρισία που ασκούν αλλά και για το σαμποτάζ των δυτικών προτύπων. Ο διάσημος σταρ φαίνεται ότι με τη συμμετοχή του συνδέθηκε με έναν οργανισμό που βλέπουν αρνητικά οι αρχές, με αποτέλεσμα η Tencent και η iQiyi να αφαιρέσουν όλες τις ταινίες του από τις streaming υπηρεσίες τους και κάθε δοκιμή αναζήτησης του ονόματός του είτε στα αγγλικά είτε στα κινέζικα δεν φέρει κανένα αποτέλεσμα.

    Το ανησυχητικό της υπόθεσης είναι ότι η κινεζική αγορά είναι μια από τις σημαντικότερες για τη βιομηχανία του κινηματογράφου, αφού ο πληθυσμός είναι τεράστιος. Θα μπορούσε αυτό να επηρεάσει την καριέρα του Keanu Reeves; Ο χρόνος θα δείξει!

    Διαβάστε επίσης:

    Αδρεναλίνη στα ύψη! Επιτέλους κυκλοφόρησε το επίσημο trailer του Top Gun: Maverick (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles