15.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Εξαιρετική ευκρίνεια και εκπληκτική ταχύτητα! Η AOC παρουσιάζει οθόνη gaming 4Κ με 144Hz και 1ms

    Η AOC, παγκόσμιος ηγέτης στις οθόνες gaming, παρουσιάζει μια οθόνη gaming που συνδυάζει ανάλυση 4Κ και  ρυθμό ανανέωσης 144Hz – την 71εκ. (28’’) U28G2XU από τη φημισμένη  σειρά G2. Σχεδιασμένη για PC gamers που αναζητούν την καλύτερη και πιο πρόσφατη τεχνολογία, η U28G2XU διαθέτει εκλεπτυσμένες λεπτομέρειες και ζωντανά χρώματα χάρη στο IPS panel με ανάλυση κρυστάλλινης ευκρίνειας 4K (UHD).  

    Ο αστραπιαίος ρυθμός ανανέωσης των 144 Hz και ο χρόνος απόκρισης 1 ms GtG των οθονών διασφαλίζουν τη γρήγορη και ρευστή οπτική ανατροφοδότηση χωρίς αντικείμενα για την άμεση αντίδραση των gamers. H U28G2XU προσφέρει συμβατότητα AMD FreeSync Premium και Nvidia G-Sync ενώ είναι πιστοποιημένη με VESA DisplayHDR 400, εξασφαλίζοντας μια εντυπωσιακή δυναμική εμβέλεια. Η AOC U28G2XU θα είναι διαθέσιμη από τον Αύγουστο του 2021 σε προτεινόμενη τιμή λιανικής €739.

    Μια νέα εποχή

    Με την απαραίτητη ισχύ GPU που διατίθεται τώρα στην αγορά, το PC gaming σε ανάλυση 4K και σε υψηλούς ρυθμούς ανανέωσης είναι πλέον εδώ διαθέσιμο για όλους. Σε ανταγωνιστικούς τίτλους, ο ρυθμός ανανέωσης 144 Hz έχει γίνει το ελάχιστο, έτσι ώστε οι παίκτες να μπορούν να αντιδρούν άμεσα. Σε υψηλότερες αναλύσεις όπως η 4K, οι gamers μπορούν να εκτιμήσουν πώς η οπτική πιστότητα σε ορισμένους τίτλους γίνεται σχεδόν δυσδιάκριτη από την πραγματικότητα. Για gamers που δεν περιορίζονται σε συγκεκριμένα είδη παιχνιδιών, μια οθόνη με ανάλυση 4K και ρυθμό ανανέωση 144 Hz θα μπορούσε να είναι ο καλύτερος συνδυασμός χαρακτηριστικών που έχουμε δει ποτέ στο PC gaming. Με ανάλυση 4K, οι gamers RTS (Real-time Strategy) μπορούν να δουν περισσότερο από τον κόσμο του game τους ταυτόχρονα και να σχεδιάσουν τις στρατηγικές τους με μεγαλύτερη ακρίβεια. Σε παιχνίδια ρόλων (PRG) και δράσης, οι εικόνες και οι υφές προβάλλουν δρόμους με νέον φωτισμό, θαυμάσιες φωτογραφίες και λαμπερές μεταλλικές λεπτομέρειες που μοιάζουν αληθινές. Τέτοιο πλούσιο περιεχόμενο μπορεί να προβληθεί με ρευστό ρυθμό ανανέωσης 144 Hz, και χωρίς αξιοσημείωτη απώλεια χάρη στο χρόνο απόκρισης 1 ms GtG, ανεβάζοντας τη “συνδεδεμένη αίσθηση” σε άλλο επίπεδο. Σήμερα, με προηγμένες τεχνολογίες GPU όπως το DLSS, η επίτευξη υψηλότερων από 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο στην 4K είναι πιο εφικτό από ποτέ. Το PC gaming στα καλύτερά του, με την οθόνη AOC U28G2XU να αποτελεί αναμφισβήτητα την καλύτερη πρόταση!

    Εξαιρετικές προδιαγραφές με μέλλον

    Η οθόνη 71 εκ. (28 “) AOC U28G2XU διαθέτει λεπτές και κομψές κόκκινες πινελιές και σχεδιασμό 3-πλευρών χωρίς περίγραμμα. Είναι εξοπλισμένη με ένα IPS panel σε φυσική ανάλυση 4K (3840×2160). Ο ρυθμός ανανέωσης 144 Hz σε ανάλυση 4K υποστηρίζεται μέσω των δύο συνδέσεων DisplayPort (1.4), ενώ οι δύο θύρες HDMI 2.0 υποστηρίζουν 4K @ 60 Hz. Μολονότι η U28G2XU έχει σχεδιαστεί για PC gaming, οι κονσόλες νέας γενιάς μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν με ρυθμό ανανέωσης 120 Hz και ανάλυση QHD μέσω της θύρας HDMI 2.0 της οθόνης.

    Χάρη στην τεχνολογία IPS panel, η οθόνη προσφέρει γωνίες θέασης 178/178°, μεγάλο εύρος γκάμας και βέλτιστη εμπειρία χρώματος (κάλυψη 98,8% DCI-P3). Η φωτεινότητα της U28G2XU μετράται στα 370 nits και η αντίθεσή του σε αναλογία 1000: 1. Η πιστοποίηση VESA DisplayHDR 400 διασφαλίζει επίσης ένα υψηλό δυναμικό εύρος φωτεινών εκρήξεων και σκοτεινών γωνιών.

    Οι gamers πλέον γίνονται όλο και πιο multitasking, παίζουν, αλληλεπιδρούν με τους συμπαίκτες τους και κάνουν ζωντανή μετάδοση σχολιάζοντας το περιεχόμενό τους. Για τέτοιες περιπτώσεις και πολλά άλλα, η U28G2XU υποστηρίζει επίσης τη λειτουργία Picture-by-Picture, οπότε δύο πηγές εικόνας μπορούν να εμφανίζονται δίπλα-δίπλα.

    Η καθημερινή ευελιξία της AOC U28G2XU και οι δυνατότητές της για εργασία από το σπίτι είναι πολύ υψηλές: ο ενσωματωμένος διανομέας 4-θυρών USB 3.2 καθιστά εύκολη τη σύνδεση περιφερειακών όπως πληκτρολόγια, ποντίκια και κάμερες web και επιτρέπει καθαρό, χωρίς ακαταστασία χώρο για εργασία ή gaming. Ενώ η οθόνη είναι εξοπλισμένη με δύο ηχεία 3 W, η έξοδος των ακουστικών μπορεί επίσης να φανεί χρήσιμη για τη σύνδεση εξωτερικών ακουστικών, όπως τα νέα GH200 της AOC.

    Για την κάλυψη των αναγκών όλων των gamers όσον αφορά την εργονομική στάση, η βάση της U28G2XU είναι ρυθμιζόμενη στο ύψος (130 mm) και προσφέρει ευρεία κλίση (-5 / 21,5 °) και δυνατότητα περιστροφής (-32 / 32 °). Διατίθεται επίσης με βάση VESA 100 mm για σύνδεση της οθόνης σε βραχίονα. Και όταν τα gaming sessions επεκτείνονται κατά τη διάρκεια της νύχτας, η λειτουργία LowBlue Light μειώνει τα δυνητικά επιβλαβή μήκη κύματος μπλε, ενώ η τεχνολογία FlickerFree εξαλείφει το οπίσθιο φωτισμό.

    Όπως και η υπόλοιπη G2 σειρά της AOC, η οθόνη AOC U28G2XU υποστηρίζει έξι τρόπους παιχνιδιού και χαρακτηριστικά όπως Dial Point (crosshair overlay), Game Color (χρωματικός κορεσμός) και Shadow Control, ώστε οι παίκτες να μπορούν να αξιοποιήσουν στο έπακρο τα παιχνίδια τους και να κερδίζουν το ανώτατο πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων τους.

    Η AOC U28G2XU θα είναι διαθέσιμη από τον Αύγουστο του 2021 στην προτεινόμενη τιμή λιανικής των €739.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles