18.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Εξαρθρώθηκε ένα από τα μεγαλύτερα παράνομα φόρουμ χάκερ στον κόσμο: συνελήφθησαν o επικεφαλής του «RaidForums» και δύο συνεργοί του

    Στο κλείσιμο και την κατάσχεση των τεχνολογικών υποδομών του «RaidForums» έφερε η επιτυχημένη επιχείρηση της Europol με την ονομασία TOURNIQUET. Συνελήφθησαν επίσης ο επικεφαλής του φόρουμ και δύο από τους συνεργούς του.

    Στην επιχείρηση TOURNIQUET, η οποία συντονίστηκε σε διεθνές επίπεδο από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Κυβερνοεγκλήματος της Europol, συμμετείχαν η Σουηδική Αστυνομία, η Δικαστική Αστυνομία της Πορτογαλίας,  Αστυνομικές Αρχές της Ρουμανίας, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εγκληματολογικής Αστυνομίας της Γερμανίας (Bundeskriminalamt), η Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ (USSS), το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (FBI), η Υπηρεσία Εσωτερικών Εσόδων των ΗΠΑ και από το Ηνωμένο Βασίλειο και η Εθνική Υπηρεσία Εγκλήματος (NCA).

    Το RaidForums ξεκίνησε την δράση του το 2015, και θεωρήθηκε ως ένα από τα μεγαλύτερα φόρουμ hacking στον κόσμο με μια κοινότητα που απαριθμούσε άνω του μισού εκατομμυρίου χρήστες. Στην συνέχεια το όνομα του RaidForums συνδέθηκε με την πώληση πρόσβασης σε «κλεμμένες βάσεις δεδομένων» υψηλού προφίλ που ανήκουν σε αμερικανικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε διαφόρους τομείς της οικονομίας.

    Αυτές οι «κλεμμένες βάσεις» δεδομένων περιείχαν πληροφορίες για εκατομμύρια πιστωτικές κάρτες, αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών, καθώς και ονόματα χρηστών και τους σχετικούς κωδικούς πρόσβασης που απαιτούνται για την πρόσβαση σε διαδικτυακούς λογαριασμούς. Τα εν λόγω σύνολα δεδομένων ελήφθησαν από παραβιάσεις δεδομένων που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια.

    Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Κέντρου Κυβερνοεγκλήματος της Europol, Edvardas Šileris, δήλωσε: Η Europol θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τους διεθνείς εταίρους της για να καταστήσει το έγκλημα στον κυβερνοχώρο δυσκολότερο και πιο ριψοκίνδυνο.

    Διαβάστε επίσης

    > 10 κορυφαίες συμβουλές για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο

    > Dark web: Τη μεγαλύτερη αγορά παράνομων αντικειμένων έκλεισαν οι γερμανικές Αρχές

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles