18.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Εκστρατείες «Ηλεκτρονικού Ψαρέματος» – Phishing, μετά την χρέωση των $8 δολαρίων τον μήνα για την επαλήθευση του λογαριασμού σου στο Twitter

    Στο πλαίσιο αναδιαμόρφωσης του Twitter μετά από την αλλαγή της ηγεσίας του, ανακοινώθηκε πως οι επαληθευμένοι (verified) χρήστες θα πρέπει να πληρώνουν μηνιαία συνδρομή αξίας 8 δολαρίων.

    Ως εκ τούτου πολλές phishing εκστρατείες έχουν παρατηρηθεί έναντι σε επαληθευμένους λογαριασμούς προτρέποντας το χρήστη να συνδεθεί για να μην ανασταλεί ο λογαριασμός του. Ακολουθώντας τον κακόβουλο σύνδεσμο, ο χρήστης μεταφέρεται στην phishing ιστοσελίδα όπου οι απειλητικοί παράγοντες κάνουν κατάχρηση της ανακοίνωσης για μηνιαία συνδρομή 8 δολαρίων. Μετά την συλλογή ονόματος χρήστη και κωδικού πρόσβασης, αποστέλλεται στο θύμα ένας κωδικός ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων έτσι ώστε να φαίνεται πιο πειστική η επίθεση.

    Η Αρχή Ψηφιακής Ασφάλειας (ΑΨΑ) προτείνει:
    ► Το κοινό καλείται να είναι ιδιαίτερά προσεκτικό σε τέτοιου είδους μηνύματα. Μην κάνετε κλικ σε συνδέσμους από ένα ηλεκτρονικό μήνυμα, το οποίο μπορεί να σας κατευθύνει σε κάποια ψευδή ιστοσελίδα για να εισάγεται τα διαπιστευτήρια σας.
    ► Συστήνεται η ενεργοποίηση της ασφαλείας δύο παραγόντων για τους ηλεκτρονικούς σας λογαριασμούς.
    ► Σε περίπτωση που εντοπίσετε τυχόν ύποπτες πληρωμές ή αναλήψεις ενημερώστε το τραπεζικό σας ίδρυμα και τις αρμόδιες αρχές.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles