BREAKING

Εξυπνα παγκάκια τοποθετήθηκαν σε έξι διαφορετικά σημεία στο Δήμο Κηφισιάς

Εξυπνα, ηλιακά παγκάκια τοποθέτησε ο Δήμος Κηφισιάς σε έξι διαφορετικά σημεία των Δημοτικών Ενοτήτων Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης.

eksypno-pagkaki-kifisia-01

Το έξυπνο παγκάκι είναι μια καινοτομία που εντάσσεται στις ολοκληρωμένες δράσεις «Έξυπνης Πόλης» (Smart City) του Δήμου Κηφισιάς, προσφέροντας στους χρήστες πολλές smart υπηρεσίες.

eksypno-pagkaki-kifisia-02

Πρόκειται για έναν ολοκληρωμένο ψηφιακό σταθμό διευκολύνσεων, καθώς διαθέτουν ενσωματωμένες κυψέλες που μετατρέπουν την ηλιακή ενέργεια σε ηλεκτρική. Παράλληλα, διαθέτουν δύο θύρες USB, όπου ο καθένας μπορεί να φορτίσει οποιαδήποτε ηλεκτρική συσκευή και μία θύρα επαγωγικής φόρτισης όπου μπορεί να γίνει η φόρτιση χωρίς καλώδιο, εφόσον τα κινητά διαθέτουν τεχνολογία επαγωγικής φόρτισης.

eksypno-pagkaki-kifisia-04

Εντυπωσιακή είναι η παρουσία τους το βράδυ, καθώς, όταν πέφτει το φως του ήλιου, φωτίζονται με μπλε-μοβ χρώμα. Επιπροσθέτως, υπάρχει ένας αισθητήρας, ώστε σε περίπτωση βροχής τα παγκάκια να απενεργοποιούνται, αποφεύγοντας έτσι την άσκοπη κατανάλωση ενέργειας. Αξίζει να σημειωθεί πως έχουν τη δυνατότητα παροχής δικτύου Wi-Fi, η οποία πρόκειται να ενεργοποιηθεί αργότερα.

eksypno-pagkaki-kifisia-03

Τα σημεία που έχουν τοποθετηθεί τα έξυπνα παγκάκια είναι τα ακόλουθα:

• Δημαρχείο Κηφισιάς

• Άλσος Κηφισιάς

• Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου Νέα Κηφισιά

• Πλατεία 28ης Οκτωβρίου Νέα Ερυθραία

• Πάρκο Ανδρέα Παπανδρέου Νέα Ερυθραία

• Παιδική Χαρά «Β. Σφηκάκη» Εκάλη

Ακολουθήστε το digitallife.gr στο Google News

0 Comment