12.4 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Έτοιμες οι έξυπνες στάσεις σε αστικά λεωφορεία και τρόλεϊ της Αττικής!

    Επιτέλους, έξυπνες στάσεις και στην Αθήνα! Στην τελική ευθεία βρίσκεται το έργο κατασκευής της τηλεματικής ΟΑΣΑ και σύμφωνα με τους υπολογισμούς έως τις 21 Μαρτίου θα ξεκινήσει την εφαρμογή του ενώ το σύστημα θα βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία εντός του Απριλίου.

    12809610_1050719961656601_7387664022231361115_n

    Έως σήμερα έχει ολοκληρωθεί η εγκατάσταση του τηλεματικού εξοπλισμού σε 1.800 οχήματα, ενώ έχουν ολοκληρωθεί οι υποδομές και η τοποθέτηση οθονών πληροφόρησης σε 700 στάσεις. Το σύστημα περιλαμβάνει έξυπνες στάσεις (1000 σε όλη την περιοχή αρμοδιότητας του ΟΑΣΑ) που θα πληροφορούν τους επιβάτες για τον ακριβή χρόνο διέλευσης των οχημάτων, μέσω των οθονών που είναι τοποθετημένες στις στάσεις, καθώς επίσης και από το κινητό τηλέφωνο και τον υπολογιστή τους.

    Προβλέπεται επίσης, η εγκατάσταση τηλεματικού εξοπλισμού σε 2.000 οχήματα (1.750 θερμικά λεωφορεία και 250 τρόλεϊ) και η δημιουργία κέντρων ελέγχου απ’ όπου θα παρακολουθείται σε πραγματικό χρόνο η λειτουργική κατάσταση του συστήματος συγκοινωνιών και θα γίνονται οι αναγκαίες παρεμβάσεις για τον καλύτερο συντονισμό και βελτιστοποίηση του συγκοινωνιακού έργου. Ο εξοπλισμός που εγκαθίσταται στα οχήματα αποτελείται από: τον υπολογιστή οχήματος, την κονσόλα οδηγού με την οποία θα μπορεί να επικοινωνεί με τα κέντρα διαχείρισης του ΟΑΣΑ και της ΟΣΥ και την οθόνη για την ενημέρωση στάσης καθώς και χρήσιμες πληροφορίες μέσω συνεχούς ενημέρωσης από το Κέντρο Εποπτείας ΟΑΣΑ. Επιπροσθέτως θα πραγματοποιείται αναγγελία επόμενης στάσης και ανακοινώσεις προς το κοινό. Σημαντικός αριθμός οχημάτων θα διαθέτει καταμετρητή επιβατών με στόχο τον καλύτερο σχεδιασμό δρομολογίων και γραμμών.

    Οι έξυπνες στάσεις θα ενημερώνουν για την επόμενη άφιξη λεωφορείου ή τρόλεϊ όλων των γραμμών που διέρχονται από την στάση. Επιπλέον υπάρχει και η δυνατότητα ηχητικής ενημέρωσης μέσω σχετικού κουμπιού στο στύλο της στάσης.

    eksypnes staseis app

    Η ενημέρωση των χρηστών των αστικών συγκοινωνιών θα γίνεται επίσης με αντίστοιχη εφαρμογή, η οποία μέσω έξυπνων συσκευών θα ενημερώνει για τις θέσεις των οχημάτων κάθε επιλεγμένης γραμμής πάνω σε χάρτη, για την άφιξη επόμενου οχήματος, για την πλησιέστερη στάση στον χρήστη, καθώς και για την βέλτιστη διαδρομή που μπορεί να ακολουθήσει ο ενδιαφερόμενος. Η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη σε όλα τα λειτουργικά συστήματα που χρησιμοποιούνται ευρέως (Android, iOS, Windows). Επίσης η ίδια δυνατότητα θα υπάρχει μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή από το website του ΟΑΣΑ (http://www.oasa.gr/).

    Related Articles

    5 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles