20.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Έκθεση Αιτιάσεων από την Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού προς την ΑΤΗΚ έπειτα από καταγγελία της Primetel

    Την ενεργοποίηση της διαδικασίας εξέτασης υπόθεσης εναντίον της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου, αποφάσισε η Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού (ΕΠΑ) μετά την ολοκλήρωση προκαταρκτικής έρευνας που διεξήχθη ύστερα από καταγγελία της εταιρείας Primetel PLC. Η υπόθεση ανάγεται από το 2012 και αφορά τον τρόπο τιμολόγησης της υπηρεσίας Cytavision κατά τα έτη 2011-2012.

    Οι πιθανολογούμενες εκ πρώτης όψεως παραβάσεις που έχουν κοινοποιηθεί στην Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου από την ΕΠΑ αφορούν τα ακόλουθα:

    1. πιθανολογούμενη παράβαση του άρθρου 6(1)(α) του Νόμου και άρθρου 102 στοιχ’ α της ΣΛΕΕ από μέρους της ΑΤΗΚ, αναφορικά με επιθετική τιμολόγηση υπό τη μορφή της ληστρικής τιμολόγησης της υπηρεσίας Cytavision κατά τα έτη 2011-2012 που είχε ως αποτέλεσμα τον πιθανό αποκλεισμό ενός ή περισσοτέρων από τους πραγματικούς ή δυνητικούς ανταγωνιστές της τόσο στην αγορά της λιανικής συνδρομητικής τηλεόρασης όσο και στην αγορά της λιανικής ευρυζωνικής πρόσβασης στο διαδίκτυο.
    1. πιθανολογούμενη του άρθρου 6(1)(δ) του Νόμου και άρθρου 102 στοιχ’ δ της ΣΛΕΕ από μέρους της ΑΤΗΚ, αναφορικά με σύζευξη προϊόντων σε σχέση με τις υπηρεσίες Cytavision, DSL Access και Net Runner, ως δέσμη υπηρεσιών.

    Όπως επισημαίνεται από την Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού η συγκεκριμένη ανακοίνωση  δεν έχει δεσμευτικό χαρακτήρα, αλλά αμιγώς ενημερωτικό. Η κοινοποίηση της Έκθεσης Αιτιάσεων δεν προδιαγράφει το τελικό αποτέλεσμα της υπόθεσης, αλλά και ούτε δύναται σε καμία περίπτωση να προκαταλάβει και/ή να υποκαταστήσει την τελική κρίση, της Επιτροπής.

    Η ΕΠΑ, με την ολοκλήρωση της περαιτέρω διαδικασίας εξέτασης, της ενώπιόν της υπόθεσης και εφόσον διεξαχθεί η σχετική προφορική διαδικασία και μελετηθούν οι τυχόν γραπτές και προφορικές θέσεις των εμπλεκομένων μερών και τα στοιχεία του διοικητικού φακέλου της υπόθεσης, θα εκδώσει αιτιολογημένη απόφαση αναφορικά με την ύπαρξη ή μη παραβάσεως, την οποία θα κοινοποιήσει στις εμπλεκόμενες επιχειρήσεις και θα την δημοσιεύσει στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας και στην ιστοσελίδα της, διασφαλίζοντας την εμπιστευτικότητα των στοιχείων και δεδομένων των επιχειρήσεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles