16.3 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Εκτινάχθηκε η χρήση data στην κινητή τηλεφωνία την περασμένη εβδομάδα

    Στο υψηλότερο ποσοστό (94%) που καταγράφηκε από την αρχή της πανδημίας του Covid-19 ανήλθε ο όγκος δεδομένων της κινητής ευρυζωνικής την περίοδο από 5-11 Απριλίου 2021 – εβδομάδα κατά την οποία άρθηκαν όλα τα περιοριστικά μέτρα σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης – σε σύγκριση με τον εβδομαδιαίο μέσο όρο των μηνών Δεκ’19-Φεβ’20 που προηγήθηκαν της πανδημίας.

    Κατά την ίδια εβδομάδα ο όγκος δεδομένων της σταθερής ευρυζωνικής κατήλθε στο 46% (-11% από την προηγούμενη εβδομάδα) ως επακόλουθο του ολικού ανοίγματος των σχολείων. Αντίθετα, μεγάλη αύξηση καταγράφηκε στον όγκο λεπτών σταθερής τηλεφωνίας που ανήλθε στο 25% (+16% από την προηγούμενη εβδομάδα) έναντι του εβδομαδιαίου μέσου όρου των μηνών Δεκ’19-Φεβ’20.

    Ανάλογη αύξηση καταγράφηκε και στον όγκο λεπτών κινητής τηλεφωνίας που ανήλθε στο 43% (+12% από την προηγούμενη εβδομάδα) έναντι του εβδομαδιαίου μέσου όρου των μηνών Δεκ’19-Φεβ’20.

    Τα πιο πάνω προέρχονται από το Γραφείο Επίτροπου Ρύθμισης Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΓΕΡΗΕΤ) το οποίο από την αρχή της πανδημίας του Covid-19 παρακολουθεί τα δίκτυα ηλεκτρονικών επικοινωνιών και συλλέγει στοιχεία για τον όγκο δεδομένων σταθερής και κινητής ευρυζωνικής πρόσβασης καθώς και τον όγκο λεπτών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας.

    Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν την μεγάλη στροφή στη χρήση του διαδικτύου η οποία αναμένεται να συνεχιστεί καθώς ένα μεγάλο κομμάτι της καθημερινότητας των πολιτών λόγω Covid-19 μεταφέρθηκε online και αφετέρου η προσφορά ολοένα και πιο ελκυστικών πακέτων σύνδεσης με το διαδίκτυο από τους παροχείς εντείνεται διαρκώς.

    Στο γραφικό που ακολουθεί αποτυπώνεται η συνολική % μεταβολή από τις 16 Μαρτίου 2020 μέχρι και τις 11 Απριλίου 2021 έναντι του εβδομαδιαίου μέσου όρου των μηνών Δεκ’19-Φεβ’20.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles