16.7 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Θέλεις να δεις έναν αυτόματο πωλητή… αυτοκινήτων;

    Ας πούμε πως βρίσκεστε στην πόλη Hangzhou, στην Κίνα. Περπατάτε ανάμεσα στους 10 εκατομμύρια κατοίκους της και συνειδητοποιείτε ότι χρειάζεστε για μερικές ώρες ένα αυτοκίνητο. Τι κάνετε; Πηγαίνετε σε ένα πολυόροφο γκαράζ, πατάτε μερικά κουμπιά και έρχεται αυτόματα μπροστά σας, ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, έτοιμο για βόλτα.

    electric car vending machine

    Ο αυτόματος «πωλητής» αυτοκινήτων είναι ένας από τους δύο σταθμούς ενοικίασης ηλεκτρικών αυτοκινήτων που έχει εγκαταστήσει στην πόλη Hangzhou η εταιρεία Kandi Technologies, προσπαθώντας να αναπαράγει με αυτοκίνητα, το πολύ επιτυχημένο πρόγραμμα ανταλλαγής και ενοικίασης ποδηλάτων που επικρατεί στην Κίνα. Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο που θα πάρετε από τον αυτόματο πωλητή, θα σας στοιχίσει περίπου 3 δολάρια την ώρα, θα μπορέσετε να διανύσετε με αυτό περίπου 100 χιλιόμετρα και να φτάσετε ταχύτητες έως και 75 χιλιομέτρων την ώρα.

    Αναρωτιέστε αν υπάρχει χρησιμότητα για άλλους 10 τέτοιους αυτόματους πωλητές ηλεκτρικών αυτοκινήτων που σκοπεύει να εγκαταστήσει η εταιρεία στην ίδια πόλη; Φανταστείτε το εξής: η Κίνα έχει ένα πληθυσμό περίπου 1,7 δισεκατομμυρίων ανθρώπων. Μόλις το 10% διαθέτει μέσο μετακίνησης, ποσοστό που αναμένεται να αυξηθεί δραματικά μεν τα επόμενα χρόνια, αλλά και πάλι είναι πολύ χαμηλό το ποσοστό. Όπως και με τα ποδήλατα, είναι εξαιρετικά χρήσιμο για κάποιον να ξέρει ότι μπορεί να νοικιάσει ένα αυτοκίνητο για να κάνει την δουλειά του, ειδικά όταν ξέρει ότι υπάρχουν αρκετοί σταθμοί για να το παραδώσει στον προορισμό του. Με το να χρησιμοποιούνται επίσης ηλεκτρικά αυτοκίνητα γι αυτή τη διαδικασία, περιορίζονται και οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις στην ήδη επιβαρυμένη ατμόσφαιρα στις μεγαλουπόλεις της Κίνας. Συν ότι ο ενοικιαστής γλιτώνει το υπερβολικό κόστος απόκτησης και διατήρησης ενός οχήματος.

    Δείτε τώρα και το βίντεο:

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles