18.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Ελένη Ζαφειροπούλου, Sales Manager Home Entertainment, LG: “Οι καταναλωτές ενδιαφέρονται και για τις τεχνολογίες, όχι μόνο για το κόστος”

     Η Ελένη Ζαφειροπούλου, Sales Manager Home Entertainment της LG Ελλάδος, μιλάει στο digitallife.gr για την υπεροχή της LG στο χώρο του audio/video, τις νέες σημαντικές ανακοινώσεις και κυκλοφορίες του φθινοπώρου και τις συνεργασίες της εταιρείας που κάνουν τη διαφορά.

    001_Zafeiropoulou

    Οι εντυπωσιακές, υπέρλεπτες τηλεοράσεις LG Signature OLED W έκλεψαν την παράσταση στη φετινή IFA 2017 στο Βερολίνο, με το συνδυασμό design και υψηλής τεχνολογίας. Μιλήστε μας λίγο γι’ αυτή την -ήδη πολυβραβευμένη- σειρά της εταιρείας σας και την υπεροχή που φέρνει στην αγορά. 

    Οι δύο λέξεις που χαρακτηρίζουν τη σειρά LG Signature OLED W είναι η απλότητα και η τελειότητα. Η σειρά αυτή έχει έρθει για να φέρει μία νέα εμπειρία θέασης με απόλυτη έμφαση στις αισθήσεις.

    Το καινοτόμο design που ακολουθήσαμε είναι η φιλοσοφία “less is more” της LG, αφαιρώντας τα πάντα έτσι ώστε να δοθεί έμφαση αποκλειστικά στην τελειότητα της οθόνης. Το κομψό, εξαιρετικά λεπτό προφίλ που τη συνοδεύει κάνει την τηλεόραση να φαίνεται σαν να αιωρείται. Είναι το μοναδικό προϊόν οικιακής ψυχαγωγίας που ενσωματώνει την picture on wall τεχνολογία ενώ το πάνελ τεχνολογίας OLED, το οποίο στο μοντέλο των 65 ιντσών έχει πάχος μόλις 2,57 χιλιοστά και μπορεί να τοποθετηθεί κατευθείαν στον τοίχο με μαγνητικούς βραχίονες, εξαφανίζει οποιοδήποτε κενό ανάμεσα στην τηλεόραση και τον τοίχο. Ο υψηλής αισθητικής σχεδιασμός ολοκληρώνεται με τα up-firing ηχεία και την αξιοποίηση της εντυπωσιακής τεχνολογίας Dolby Atmos για κορυφαία ποιότητα ήχου. Η προσέγγιση για το σχεδιασμό της σειράς W7 ήταν να δημιουργεί την ψευδαίσθηση στο θεατή ότι κοιτάζει από ένα παράθυρο και όχι ότι παρακολουθεί τηλεόραση και νομίζω ότι ο στόχος επετεύχθη.

    Όλα τα παραπάνω έρχονται να απογειώσουν οι τεχνολογίες Dolby Vision και Dolby Atmos που προσφέρουν από κοινού μια ολοκληρωμένη λύση ανώτερης ποιότητας εικόνας και ρεαλιστικού ήχου για μία μοναδική κινηματογραφική εμπειρία.

    Συγκεκριμένα, και τα δύο μοντέλα (77 και 65 ίντσες αντίστοιχα) υποστηρίζουν περιεχόμενο HDR με τεχνολογία Dolby Vision, ενώ είναι συμβατά και με τα γενικά πρότυπα HDR10 και HLG. Αυτό σημαίνει σκηνές ακόμα πιο φωτεινές και με μεγαλύτερη λεπτομέρεια στις σκιές, με αποτέλεσμα ο θεατής να απολαμβάνει μια πιο ζωντανή και αληθοφανή εμπειρία θέασης.

    Κατασκευασμένα για όσους εκτιμούν τον κορυφαίο ήχο, τα νέα μοντέλα της Signature OLED TV W7 διαθέτουν δυνατά ηχεία που ενισχύουν τη διάχυση και προσφέρουν απαλή απόδοση στις υψηλές και τις χαμηλές συχνότητες. Η τεχνολογία Dolby Atmos τους τοποθετεί στο κέντρο της δράσης με τον πλούσιο παραγόμενο ήχο να διοχετεύεται σε ολόκληρο το δωμάτιο. Ουσιαστικά, ο ήχος φαίνεται να ταξιδεύει προς κάθε κατεύθυνση, πάνω και κάτω, αριστερά και δεξιά για μια εμπειρία κινηματογραφικού ήχου 360 μοιρών.

    Τέλος, η πιο πρόσφατη έκδοση της webOS Smart TV πλατφόρμας, η LG webOS 3.5, που είναι διαθέσιμη και για τα δύο μοντέλα, δίνει πρόσβαση στους καταναλωτές σε έναν αστείρευτο κόσμο κορυφαίου περιεχομένου από τους πιο δημοφιλείς παρόχους στον τομέα της ψυχαγωγίας.

    Πόσο σημαντική είναι για εσάς η συνεργασία με την Technicolor που φέρνει το …Χόλιγουντ στις τηλεοράσεις του σπιτιού μας.

    Αρχικά, αξίζει να σημειώσουμε ότι οι συνεργασίες με αναγνωρισμένες εταιρείες όπως η Technicolor και η Dolby αποδεικνύουν τη δέσμευσή μας να συνεχίσουμε να ωθούμε την τεχνολογία των τηλεοράσεων πέρα από τα όρια.

    Κατά τη διάρκεια της IFA, οι τηλεοράσεις βρέθηκαν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ωστόσο, γενικά, θα μας απασχολήσουν και μέχρι το τέλος του έτους. Συγκεκριμένα από τον Οκτώβριο του 2017, η λειτουργία Technicolor Expert Mode ενσωματώθηκε στο μενού των ρυθμίσεων εικόνας όλων των LG OLED τηλεοράσεων, ενώ παράλληλα δουλεύουμε και πάνω στην υιοθέτηση της λειτουργίας Technicolor Expert Mode για όλες τις LG 2017 SUPER UHD τηλεοράσεις.

    Όπως σωστά αναφέρετε στην ερώτησή σας, η Technicolor “φέρνει” αέρα από το Χόλιγουντ στα σπίτια των καταναλωτών, καθώς οι OLED τηλεοράσεις του 2017 με ενσωματωμένη τη λειτουργία Technicolor Expert Mode εμφανίζουν τα χρώματα βελτιστοποιημένα, τα οποία έχουν επιμεληθεί από την επιστημονική ομάδα της Technicolor, γνωστή για τη συνεργασία της με την πλειονότητα των μεγάλων παραγωγών περιεχομένου του Χόλιγουντ. Χάρη στην κορυφαία τους απόδοση λοιπόν, έχουν αναγνωριστεί και χρησιμοποιούνται από την Technicolor ως σημείο αναφοράς για τον οικιακό κινηματογράφο και την αναπαραγωγή μεγάλων ταινιών του Χόλιγουντ και τηλεοπτικών σειρών. Η αναγνώριση αυτή επιβεβαιώνει το μακροχρόνιο ισχυρισμό της LG πως οι OLED τηλεοράσεις προσφέρουν στο χρήστη μια μοναδική οικιακή κινηματογραφική εμπειρία θέασης Χολιγουντιανών προδιαγραφών.

    Πρόσφατα παρουσιάσατε και στη χώρα μας το πρώτο σας 4K Blu-ray player, το οποίο μάλιστα υποστηρίζει την απεικόνιση υψηλής δυναμικής Dolby Vision. Ποια είναι η ανταπόκριση της ελληνικής αγοράς σε λύσεις οικιακού κινηματογράφου υψηλής απόδοσης;

    Πράγματι, το Ultra Blu-ray HD player της LG προσφέρει την πιο συναρπαστική και ζωντανή εμπειρία θέασης από ποτέ. Αξιοποιώντας την τεχνολογία Dolby Vision high-dynamic-range (HDR) imaging που τροφοδοτεί τους πιο προηγμένους κινηματογράφους της Dolby σε όλο τον κόσμο, το Dolby Vision μετατρέπει την εμπειρία της τηλεόρασης στο σπίτι, παρέχοντας μεγαλύτερη φωτεινότητα και αντίθεση, καθώς και περισσότερα πλούσια χρώματα.

    Η μεγάλη εμπειρία της Dolby στο να φέρνει τις προηγμένες τεχνολογίες από τον κινηματογράφο στο σπίτι οδήγησε στη δημιουργία ξεχωριστών χαρακτηριστικών που επιτρέπουν στο Dolby Vision να προσφέρει εξαιρετική εμπειρία θέασης στους καταναλωτές στο σπίτι.

    Επιπλέον, με συνδέσεις Ethernet και Wi-Fi, οι καταναλωτές μπορούν εύκολα να αναπαράγουν το αγαπημένο τους online περιεχόμενο μέσω Netflix και YouTube, ενώ η θύρα USB επιτρέπει την αναπαραγωγή ταινιών, φωτογραφιών και μουσικής.

    Φέτος, μέσω των εντυπωσιακών προϊόντων μας, επιβεβαιώνεται ο στόχος της εταιρείας να προσφέρει ευρύ φάσμα καινοτόμων συσκευών εικόνας και ήχου, ιδανικό για όλες τις περιστάσεις. Κλείνοντας, θα ήθελα να αναφέρω ότι η ανταπόκριση των Ελλήνων καταναλωτών σε αυτές τις λύσεις είναι αρκετά θετική, καθώς αναγνωρίζουν την υπεροχή των OLED τηλεοράσεων. Το προφίλ των καταναλωτών έχει αλλάξει ραγδαία τα τελευταία χρόνια, με τους περισσότερους να είναι πλήρως ενημερωμένοι με αποτέλεσμα να μην έχουν ως μοναδικό κριτήριο αγοράς το κόστος ή τις ίντσες, αλλά αντίστοιχα τις τεχνολογίες που προσφέρουν οι τηλεοράσεις.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles