21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    Ελισάβετ εναντίον… hackers! Η Βασίλισσα της Αγγλίας ανοίγει τον ασκό του Αιόλου;

    Η Βασίλισσα της Αγγλίας, Ελισάβετ, στην τελευταία της ομιλία καταφέρθηκε εναντίον των hackers που εμπλέκονται σε κυβερνοεπιθέσεις και πάσης φύσεως κυβερνοεγκλήματα. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε η βασιλομήτωρ, οι βασιλικές αρχές σε συνεργασία με την αγγλική κυβέρνηση επεξεργάζονται το ενδεχόμενο να θέσουν σε εφαρμογή ξανά ένα (ξεχασμένο) νομοσχέδιο του 1990, συμφώνα με το οποίο οι hackers που συλλαμβάνονται να έχουν προκαλέσει ανεπανόρθωτες βλάβες τόσο στον πληθυσμό όσο και στην εθνική ασφάλεια, μπορεί και να καταδικαστούν σε ισόβια.

    elisavet

    Ειδικότερα, στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο γίνονται αναφορές για πρόκληση θανάτων, διασπορά ασθενειών στον ευρύτερο πληθυσμό και βιομηχανική κατασκοπία. Βέβαια οι ειδικοί και νομοθέτες που βρίσκονται μέσα στα πράγματα, επισημαίνουν χαρακτηριστικά ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο είναι εξαιρετικά παλιό, για αυτό και περιλαμβάνει πάρα πολλές παρανοήσεις (σκεφτείτε νόμους που θεσμοθετήθηκαν το 1990, πόσο απαρχαιωμένοι μπορεί να φαίνονται με βάση τα σημερινά δεδομένα). Το πιο γνωστό παράδειγμα είναι ότι μπορεί να καταδικαστούν σε φυλάκιση με την κατηγορία του hacking, ακόμη και άτομα τα οποία απλώς ψάχνουν για προβλήματα στην ασφάλεια του software. Κάτι τέτοιο βέβαια δεν θα πρέπει να μας προξενεί καμία εντύπωση, καθώς ακόμη και οι κυβερνήσεις προηγμένων χωρών έχουν την κακή συνήθεια να θεσμοθετούν νόμους, οι οποίοι δεν έχουν καμία λογική.

    Μέχρι στιγμής πάντως δεν προέκυψε κάποια κυβερνοεπίθεση από τους hackers που ανήκουν σε κάποιο hacking group. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα ασχοληθούν γιατί εάν γίνει αυτό μετά… “god save the queen”!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles