16.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Elon Musk: Απολύονται 3.700 υπάλληλοι του Twitter

    Ο Elon Musk δεν έκρυψε ποτέ το όραμά του για το Twitter, κάνοντας σαφές εξ αρχής ότι σχεδιάζει ριζικές αλλαγές. Αυτό που έκανε τους υπαλλήλους της πλατφόρμας όμως να… καρδιοχτυπούν ήταν η έντονη φημολογία για μαζικές απολύσεις, που πλέον φαίνεται να επιβεβαιώνεται. Το προηγούμενο διάστημα, ξένα δημοσιεύματα ήθελαν τον Musk να απολύει περίπου το 75% του προσωπικού, από τη στιγμή που θα ολοκληρωθεί η συμφωνία της εξαγοράς. Το Bloomberg τώρα αναφέρει ότι την “πόρτα” θα δουν περίπου 3.700 υπάλληλοι, ένας αριθμός που αντιστοιχεί στο 50% του δυναμικού.

    Το “τι μέλλει γενέσθαι” θα μάθουν σήμερα οι εργαζόμενοι, αφού θα λάβουν εντός της ημέρας σχετικό email που θα τους ενημερώνει εάν ανήκουν σε αυτούς που διατηρούν τη θέση τους στην εταιρεία ή όχι. Φυσικά, οι περικοπές εντάσσονται στο πλαίσιο της στρατηγικής του Twitter να μειώσει τα έξοδά του υπό τη νέα διεύθυνση. Σημειώνεται ότι ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας, με το που πάτησε το πόδι του στην εταιρεία, “ξήλωσε” υψηλόβαθμα στελέχη και ανακοίνωσε νέους τρόπους αύξησης των εσόδων, όπως οι επιπλέον συνδρομές. Από τις 28 Οκτωβρίου, που έκλεισε επίσημα η συμφωνία, ο Musk έχει φέρει τα πάνω κάτω και, όπως όλα δείχνουν, οι αλλαγές θα είναι σαρωτικές.

    Διαβάστε επίσης:

    Συνεχίζεται το δράμα του Kanye West! Κοστίζει… ακριβά το ban στο Instagram (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles