19.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Elon Musk: Εξαναγκάζεται σε παραίτηση από πρόεδρος της Tesla και αντιμετωπίζει πρόστιμο 20 εκατ. δολαρίων

    Ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Tesla, Elon Musk, ήρθε σε συμφωνία με την Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC), που τον εξαναγκάζει σε παραίτηση από τη θέση του Προέδρου της εταιρείας.

    Elon-Musk

    Ο Musk θα πρέπει να αφήσει τη θέση του μέσα στις επόμενες 45 μέρες και δεν μπορεί να επανέλθει σ’ αυτήν για τα επόμενα τρία χρόνια, ωστόσο, μπορεί να διατηρήσει το ρόλο του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας. Επιπλέον, Musk και Tesla αντιμετωπίζουν πρόστιμο 20 εκατ. δολαρίων έκαστος, με τα χρήματα να διατίθενται για την αποζημίωση των επενδυτών.

    Η Tesla είναι υποχρεωμένη από την απόφαση να διορίσει δύο νέους ανεξάρτητους διευθυντές στο διοικητικό της συμβούλιο, αλλά και να προσλάβει δικηγόρο για την παρακολούθηση των επικοινωνιών του Musk, συμπεριλαμβανομένων των tweets του.

    Η Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ξεκίνησε έρευνα για τον Musk και την Tesla στις αρχές Αυγούστου, λίγο μετά από tweet του “ισχυρού” άνδρα της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας ότι σκέφτεται να την αποσύρει από το χρηματιστήριο με τιμή μετοχής 420 δολάρια. Ο Musk είχε γράψει ότι είχε “εξασφαλίσει χρηματοδότηση” γι’ αυτή την ενέργεια και ότι είχε την υποστήριξη των επενδυτών. Παρόλο που είχε πολλές συναντήσεις με επενδυτικά κεφάλαια από τη Σαουδική Αραβία, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς υποστήριξε στην αγωγή της ότι ο Musk δεν είχε εξασφαλίσει μία σταθερή συμφωνία και, ως εκ τούτου, τα tweets του ήταν “ψευδή και παραπλανητικά” για τους επενδυτές.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles