15.9 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Elon Musk: Η αποίκιση του Αρη θα μας σώσει σε περίπτωση παγκοσμίου πολέμου

    Η αποίκιση του Άρη πρέπει να είναι προτεραιότητά μας τονίζει ο Elon Musk, ώστε το ανθρώπινο είδος να μην εξαφανιστεί σε περίπτωση ενός τρίτου παγκόσμιου πολέμου.

    Space X Elon Musk

    Μιλώντας στο Austin του Texas χθες, ο ιδρυτής της Tesla και της Space X σημείωσε ότι “είναι σημαντικό να αποκτήσουμε μια αυτάρκη βάση στον Άρη, επειδή θα είναι αρκετά μακριά από τη Γη στην περίπτωση ενός πολέμου, οπότε είναι πιθανότερο να επιβιώσει από ό,τι μια σεληνιακή βάση”.

    Αν υπάρξει ένας τρίτος παγκόσμιος πόλεμος, θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι θα υπάρχουν αρκετοί σπόροι του ανθρώπινου πολιτισμού κάπου αλλού, ώστε να τον αναβιώσουν και να συντομεύσουν τη διάρκεια των σκοτεινών ετών”, πρόσθεσε, απαντώντας σε ερώτηση του φίλου του γνωστού σεναριογράφου, σκηνοθέτη και παραγωγού, Jonathan Nolan.

    Επισήμανε, επίσης, ότι ο ‘Άρης δε θα αποτελέσει καταφύγιο μόνο για τους πλούσιους, αλλά μια επικίνδυνη αποστολή που θα θυμίζει την εξερεύνηση της Αρκτικής.

    “Θα είναι δύσκολη, επικίνδυνη, μια καλή ευκαιρία για να πεθάνει κανείς, αλλά και συναρπαστική για όσους επιβιώσουν. Δε θα υπάρξουν και πολλοί που θα θελήσουν να πάνε στην αρχή. Αλλά στην πορεία ο Άρης θα γίνει φιλόξενος και θα έχει σπουδαία μπαρ!» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Musk, ενώ όσον αφορά το πότε η Space X θα είναι έτοιμη να μεταφέρει ανθρώπους στον Άρη ήταν ξεκάθαρος.

    “Μπορώ να σας πω ότι κατασκευάζουμε το πρώτο διαπλανητικό σκάφος για τον ‘Αρη. Νομίζω ότι θα είμαστε σε θέση να κάνουμε σύντομες πτήσεις μέσα στο πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους” ανέφερε. Με βάση τον έως τώρα προγραμματισμό, η Space Χ σχεδιάζει να στείλει στον ‘Αρη την πρώτη μη επανδρωμένη αποστολή το 2022 και τους πρώτους ανθρώπους το 2024″

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles