18.2 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    Elsa [2.0]: Ο Τάσος Νούσιας στην πρώτη ελληνική sci-fi ταινία

    Στις 10 Οκτωβρίου θα είναι διαθέσιμη η νέα sci-fi ταινία με τον τίτλο Elsa [2.0], η οποία θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά online σε ποιότητα 4K με πρωταγωνιστές δύο καταξιωμένους Έλληνες ηθοποιούς, τον Τάσο Νούσια και τη Μυριέλλα Κουρεντή.

    Η πλοκή της ταινίας

    Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η υπόθεση αφορά την ιστορία ενός επιστήμονα. Συντετριμμένος από τον πρόσφατο ξαφνικό χαμό της γυναίκας του αδυνατεί να ξεχάσει τις τελευταίες στιγμές μαζί της πριν τον τραγικό της θάνατο. Ως ειδικός ρομποτικής, μηχανικός, επιστήμονας δεδομένων και τεχνητής νοημοσύνης, απομονώνεται στο προσωπικό του εργαστήρι αποφασισμένος να την φέρει πίσω στη ζωή.

    Πρόκειται για μια δραματουργία επιστημονικής φαντασίας. Ενασχολείται με την απώλεια, την αγάπη, τη μετάνοια και τη φιλοδοξία. Δημιουργήθηκε από βραβευμένους συντελεστές του Ηνωμένου Βασιλείου.

    https://youtu.be/dhUgR50AJQU

    Ως ιστορία ενός πλάσματος που δημιουργήθηκε με μη συμβατικό τρόπο αλλά μέσω επιστημονικών μεθόδων, η ταινία αποτελεί μία ουσιαστική αντιπροσώπευση των φόβων και των ελπίδων που γεννούν η επιστήμη και η τεχνολογία.

    Το πρότυπο του Προμηθέα

    Η ταινία εμπνεύστηκε από τον τιτάνα θεό της φωτιάς Προμηθέα. Mία φιγούρα που αντιπροσώπευε τον ανθρώπινο μόχθο, συγκεκριμένα στην αναζήτησή τους για επιστημονική γνώση και τον κίνδυνο αθέμιτων συνεπειών και εμπνευσμένο από τις διάφορες εκδοχές της ιστορίας στη λογοτεχνία και τον κινηματογράφο. Η ταινία εξερευνά τις δυνάμεις του ανθρώπου που του επιτρέπουν να δημιουργήσει ζωή.

    Μάθετε περισσότερα εδώ

    Διαβάστε επίσης:

    Επιστρέφουν δυναμικά το American Horror Story και το American Crime Story, με διπλή πρεμιέρα!

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles