19.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Emirates SkyCargo: Ο πρώτος αποκλειστικός κόμβος στον κόσμο για το εμβόλιο COVID-19

    Την πρόθεση της να ανοίξει εκ νέου την Emirates SkyCentral DWC στο Ντουμπάι, προκειμένου να χρησιμεύσει ως ειδικός κόμβος για την αποθήκευση και τη διανομή ενός δυνητικού εμβολίου COVID-19 παγκοσμίως, ανακοίνωσε σήμερα η Emirates. Παράλληλα, το τμήμα εμπορευματικών μεταφορών της Emirates δημιούργησε μια νέα ειδική ομάδα ταχείας απόκρισης για τον συντονισμό των αιτημάτων από τους διάφορους εταίρους που εμπλέκονται στο διεθνές οικοσύστημα διανομής εμβολίων, καθιστώντας έτσι την αντίδραση του αερομεταφορέα στα αιτήματα μεταφοράς εμβολίων ακόμα πιο αποτελεσματική.

    Η Emirates SkyCentral DWC διαθέτει πάνω από 4.000 τετραγωνικά μέτρα πιστοποιημένου χώρου ελεγχόμενης θερμοκρασίας αποθήκευσης φαρμακευτικών προϊόντων, που επιτρέπουν την αποθήκευση και τη διανομή εμβολίων COVID-19 μεγάλων ποσοτήτων. Το εκτεταμένο μέγεθος της εγκατάστασης, το οποίο μπορεί να διαχειριστεί εκατομμύρια δόσεις εμβολίου, μαζί με τη δημιουργία της ειδικής ομάδας για τον χειρισμό και την εκτέλεση αιτημάτων, θα επιτρέψει στην εταιρεία να διαχειριστεί τον μεγάλο όγκο κρίσιμων αιτημάτων για τη διασυνοριακή αποστολή εμβολίων.

    Η υπερσύγχρονη υποδομή της Emirates SkyCentral DWC συμπληρώνεται επίσης από έναν από τους μεγαλύτερους στόλους «Cool Dollys» στον κόσμο, βοηθώντας στην προστασία των ευαίσθητων στη θερμοκρασία φορτίων κατά τη μεταφορά τους από το αεροσκάφος μέχρι τον τερματικό προορισμό. Επιπλέον, η διαθεσιμότητα μεγάλου αριθμού φορτίων ελεγχόμενης θερμοκρασίας και η εγγύτητα του τερματικού σταθμού από τις πύλες στάθμευσης αεροσκαφών, θα διασφαλίσουν την ταχεία και αποτελεσματική αποστολή φορτίου για περαιτέρω διανομή.

    Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Emirates, Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum, δήλωσε: «Το Ντουμπάι είναι σε πλεονεκτική θέση να χρησιμεύσει ως πύλη και κόμβος διανομής εμβολίων COVID-19 στον υπόλοιπο κόσμο. Έχουμε τις υποδομές και τις συνδέσεις, καθώς και μια γεωγραφική τοποθεσία όπου αγορές, που αντιπροσωπεύουν περισσότερα από τα δύο τρίτα του παγκόσμιου πληθυσμού, βρίσκονται σε ακτίνα πτήσης 8 ωρών. Η Emirates SkyCargo, μέσα στα χρόνια, μέσω της συνεχούς επένδυσης σε διαδικασίες και αναπτυξιακές μεθόδους για τη μεταφορά φαρμακευτικών ουσιών ευαίσθητων στη θερμοκρασία, κατάφερε να τοποθετήσει το Ντουμπάι, ως το προτιμώμενο σημείο διαμετακόμισης για το πολύτιμο φορτίο μεγάλων παγκόσμιων φαρμακευτικών πελατών. Η δημιουργία ενός αποκλειστικού κόμβου για τα εμβόλια COVID-19 είναι ένα θεμελιώδες έργο που αξιοποιεί το δίκτυο, την εμβέλεια και τις ικανότητές μας, για να επηρεάσει θετικά τη ζωή των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.»

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles