12.4 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Εμπόδια στην κατάκτηση του διαστήματος για τη Νότια Κορέα

    Tον πρώτο πύραυλo εγχώριας επινόησης εκτόξευσε στο διάστημα η Νότια Κορέα, χωρίς όμως να καταφέρει να θέσει σε τροχιά το τεχνητό ωφέλιμο φορτίο του. Η εκτόξευση και η ανάπτυξη των τριών φάσεων του πυραύλου “Korean Satellite Launch Vehicle II” λειτούργησαν. Το ίδιο και ο διαχωρισμός από το ωφέλιμο φορτίο του 1,5 τόνου, δήλωσε ο Νοτιοκορεάτης πρόεδρος Μουν Τζε-ιν, ο οποίος παρακολούθησε την εκτόξευση από το κέντρο ελέγχου.

     

    Όμως “η αποστολή της ανάπτυξης ενός τεχνητού δορυφόρου σε τροχιά παρέμεινε ανολοκλήρωτη”, ανακοίνωσε. “Αν και δεν πέτυχε εντελώς τους στόχους της, πραγματοποιήσαμε πολύ μεγάλο άθλο με την πρώτη εκτόξευσή μας”, σχολίασε ο πρόεδρος Μουν, ο οποίος πρόσθεσε πως μια νέα προσπάθεια θα λάβει χώρα τον Μάιο.

    Δέκα χρόνια για την ανάπτυξη της κάψουλας

    Χρειάστηκαν περίπου δέκα χρόνια προκειμένου να αναπτυχθεί αυτή η κάψουλα, η οποία κόστισε 2.000 γουόν (1,46 δισεκ. ευρώ). Με τους έξι κινητήρες της με υγρό καύσιμο, έχει βάρος 200 τόνων και μήκος 47,2 μέτρα. Η Νότια Κορέα είναι η 12η οικονομία στον κόσμο και μία από τις πιο προωθημένες τεχνολογικά χώρες. Όμως έμενε πάντοτε πίσω στον τομέα της κατάκτησης του διαστήματος, όπου η Σοβιετική Ένωση άνοιξε τον δρόμο με την εκτόξευση ενός πρώτου δορυφόρου το 1957 ακολουθούμενη λίγο μετά από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

    Διαβάστε επίσης: Νέα πλατφόρμα social media με υπογραφή Ντόναλντ Τραμπ (digitallife.gr)

     

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles