25 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Έμποροι στην Ιαπωνία ζωγραφίζουν τα κουτιά των PS5 για να αποτρέψουν τους scalpers

    Εξαιτίας διαφόρων παραγόντων, όπως η δημοτικότητα και η παγκόσμια έλλειψη ημιαγωγών, είναι αρκετά δύσκολο για κάποιον να αποκτήσει πλέον μια κονσόλα Sony PS5. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι έχει δημιουργηθεί μια ολόκληρη αγορά για scalpers που κερδίζουν πολλά χρήματα, αγοράζοντας ό,τι είναι διαθέσιμο. Στη συνέχεια φυσικά το πωλούν σε ασύλληπτα υψηλή τιμή.

    Τι σκέφτηκαν οι έμποροι στην Ιαπωνία

    Ωστόσο, στην Ιαπωνία, οι έμποροι προσπαθούν με διάφορους τρόπους να αποτρέψουν τους scalpers. Μια από τις μεθόδους που χρησιμοποιούν είναι να γράφουν ή να ζωγραφίζουν πάνω στο κουτί της κονσόλας. Για παράδειγμα, όπως αναφέρει το VGC, η αλυσίδα λιανικής Nojima Denki γράφει το όνομα του αγοραστή μέσα στο κουτί του PS5 και παράλληλα αφαιρεί την πλαστική συσκευασία του χειριστηρίου.

    Στόχος αυτών των πρακτικών είναι φυσικά να πέσει η αξία της κονσόλας και να μη μπορεί να πωληθεί ως ολοκαίνουργια μέσα στο κουτί της. Επίσης, εκθέτει και το όνομα μερικών scalpers που θα προτιμούσαν να μη γνωρίζει κανείς την ταυτότητά τους. Φυσικά, αυτό δεν εμποδίζει κάποιους να συνεχίσουν την αισχροκέρδεια δοκιμάζοντας εναλλακτικούς τρόπους. Πρόκειται όμως σίγουρα για μια προσπάθεια περιορισμού του φαινομένου, που καθιστά ευκολότερη για έναν καταναλωτή την απόκτηση μιας κονσόλας.

    Διαβάστε επίσης:

    Οι scalpers «ρήμαξαν» ΚΑΙ το mini ψυγειάκι Xbox Series X! Πωλείται σε τριπλάσια τιμή!

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles