16.3 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
More

    Ένα ακόμη… καρφί στην “κάσα” του TikTok βάζει ο Joe Biden

    Έχουμε αναφερθεί αρκετές φορές στο αβέβαιο μέλλον του TikTok στις ΗΠΑ. Τα πράγματα όμως πλέον… σοβαρεύουν, καθώς το νομοσχέδιο που εξαναγκάζει σε πώληση ή απαγόρευση το δημοφιλές μέσο στην Αμερική είναι πλέον νόμος. Ο πρόεδρος Joe Biden υπέγραψε ένα πακέτο νομοθετικών μέτρων, που περιλάμβανε το “Νόμο προστασίας των Αμερικανών από Εφαρμογές που Ελέγχονται από Ξένους Εχθρούς,” μία ημέρα μετά την έγκριση της νομοθεσίας από τη Γερουσία.

    Σε σχετική ανακοίνωση, το TikTok ανέφερε ότι θα αντιμετωπίσει την πρόκληση στα δικαστήρια, γεγονός που θα μπορούσε να καθυστερήσει μια ενδεχόμενη πώληση ή απαγόρευση.

    “Αυτός ο αντισυνταγματικός νόμος είναι μια απαγόρευση του TikTok και θα τον ανατρέψουμε στα δικαστήρια,” δήλωσε η εταιρεία. “Πιστεύουμε ότι οι πραγματικότητα και ο νόμος είναι σαφώς με το μέρος μας, και τελικά θα επικρατήσουμε. Η πραγματικότητα είναι ότι έχουμε επενδύσει δισεκατομμύρια δολάρια για να προστατεύσουμε τα δεδομένα των ΗΠΑ και την πλατφόρμα μας από εξωτερική επιρροή και χειραγώγηση. Αυτή η απαγόρευση θα καταστρέψει 7 εκατομμύρια επιχειρήσεις και θα βυθίσει στη σιωπή 170 εκατομμύρια Αμερικανούς.”

    Ο νόμος δίνει στη μητρική εταιρεία του TikTok, τη ByteDance, που έχει έδρα στην Κίνα, περιθώριο ενός χρόνου για να πουλήσει την εφαρμογή σε νέο ιδιοκτήτη. Αν η εταιρεία αποτύχει, τότε το TikTok θα απαγορευθεί στα αμερικανικά app stores και τις λοιπές υπηρεσίες στο διαδίκτυο.

    Σε αντίθεση με προηγούμενες προσπάθειες απαγόρευσης της εφαρμογής, ο “Νόμος προστασίας των Αμερικανών από Εφαρμογές που Ελέγχονται από Ξένους Εχθρούς” είχε συντριπτική διακομματική υποστήριξη και κατάφερε να προχωρήσει μέσα από το Κογκρέσο με εξαιρετική ταχύτητα. Η αρχική έκδοση του νομοσχεδίου, που προέβλεπε ένα εξάμηνο “παράθυρο” για την πώληση, εγκρίθηκε από τη Βουλή τον Μάρτιο, μόλις λίγες μέρες μετά την εισαγωγή του. Μια ενημερωμένη έκδοση, που επιτρέπει έως και 12 μήνες, εγκρίθηκε το Σαββατοκύριακο.

    Σε ένα βίντεο που κοινοποιήθηκε στο TikTok, ο διευθύνων σύμβουλος Shou Chew το χαρακτήρισε “απογοητευτική στιγμή” για την εταιρεία. “Ας μην κάνουμε λάθος, αυτή είναι μια απαγόρευση του TikTok και μια απαγόρευση της φωνής σας,” είπε.

    “Είναι πραγματικά ειρωνικό γιατί η ελευθερία έκφρασης στο TikTok αντανακλά τις ίδιες αμερικανικές αξίες που κάνουν τις Ηνωμένες Πολιτείες έναν φάρο της ελευθερίας.”

    Διαβάστε επίσης:

    Πανικός στο TikTok με γάτα-νάνο που είναι φτυστή η… Emma Stone! – Digital Life!

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles