18.2 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    Ένα δερμάτινο jacket του Albert Einstein πουλήθηκε σε δημοπρασία για περίπου 150.000$!

    Ο Albert Einstein χωρίς αμφιβολία είναι ο μεγαλύτερος θεωρητικός φυσικός που περπάτησε ποτέ στον πλανήτη μας, καθώς η μελέτη του πάνω στη Θεωρία της Σχετικότητας εξακολουθεί να απασχολεί τους επιστήμονες μέχρι τις μέρες μας. Όπως μπορείτε να φανταστείτε οποιοδήποτε προσωπικό αντικείμενο του Einstein δε γίνεται παρά να έχει τεράστια συλλεκτική αξία, για αυτό και κατά καιρούς βλέπουμε να τίθενται σε δημοπρασία πολλά από τα συγκεκριμένα αντικείμενα, τα οποία φυσικά για να τα αποκτήσει κανείς θα πρέπει να έχει έναν τραπεζικό λογαριασμό με πάρα πολλά ψηφία…

    Einstein Jacket 2

    Αυτό συνέβη και με την περίπτωση ενός δερμάτινου jacket του γνωστού επιστήμονα, το οποίο πουλήθηκε σε δημοπρασία του οίκου Christie’s για ένα μάλλον αστρονομικό ποσό, το οποίο αγγίζει τα 150.000 δολάρια (144.424 για την ακρίβεια). Το μάλλον ακριβό Levi Stratuss Jacket που άνηκε στον Einstein αγοράστηκε από τον διάσημο επιστήμονα στα μέσα της δεκαετίας του ’30 όταν άφησε την Γερμανία για τις Η.Π.Α. Όπως ακούγεται το συγκεκριμένο jacket ήταν το αγαπημένο του, καθώς το φορούσε σχεδόν συνέχεια. Όπως χαρακτηριστικά έχουν αναφέρει οι άνθρωποι που τον γνώριζαν καλά, ο Einstein δεν ενδιαφερόταν πολύ για την εξωτερική του εμφάνιση, για αυτό και το εν λόγω jacket δεν το άλλαζε… με τίποτα! Αν και είναι άγνωστη η ταυτότητα του συλλέκτη που αγόρασε το jacket, το μόνο βέβαιο είναι ότι μάλλον έχει λύσει το πρόβλημα της ζωής του για να του περισσεύουν 150.000$ για ένα παλιό και σκονισμένο… jacket (ας είναι και του Einstein).

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles