20.9 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Ένα διαφορετικό “Apple Store” στο Αφγανιστάν

    Το κατάστημα που βλέπετε στη φωτογραφία βρίσκεται στο μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο του Αφγανιστάν στην Καμπούλ και είναι ένα “Apple Store” – όχι προφανώς εγκεκριμένο από την αμερικανική εταιρεία.

    apple-store-af

    Δεν είναι το μόνο fake store της Apple στην Ασία, καθώς στην Κίνα συναντάμε συχνά-πυκνά τέτοια, έχει όμως το ενδιαφέρον του, ειδικά μετά το θέμα του Quartz που μίλησε με τους υπευθύνους του.

    Όπως αναφέρει ο διευθυντής του, Mohammed Nasery, πουλάει δύο laptop και γύρω στα 6 iPhone την ημέρα – όλα σε τιμές ελαφρώς πιο τσιμπημένες απ’ ότι τα αμερικανικά μοντέλα. Τα αγοράζουν από το Ντουμπάι περίπου σε τιμές λιανικής πώλησης, έτσι η λίγο αυξημένη τιμή τους προσφέρει ένα μικρό αλλά υπαρκτό κέρδος.

    Οι περισσότεροι Αφγανοί δεν έχουν πολλά χρήματα και πολύ λίγοι από αυτούς μπορούν να αγοράσουν ένα iPhone. Οι περισσότεροι καταναλωτές προϊόντων της Apple είναι ηλικίας 25 με 35 ετών και εργάζονται είτε ως μεταφραστές για το στρατό είτε σε προγράμματα διεθνούς βοήθειας. Υπάρχουν, βέβαια, και οι περιπτώσεις ατόμων που ξοδεύουν έναν ολόκληρο μισθό ή και παραπάνω για ένα iPhone ή iPad, μόνο και μόνο για να ζήσουν την εμπειρία του, “ζηλεύοντας” τους ξένους με τους οποίους εργάζονται και οι οποίοι χρησιμοποιούν ιδιαίτερα τα προϊόντα της αμερικανικής εταιρείας…

    Φαίνεται πως σε κάποια πράγματα οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο μοιάζουν… Τώρα αν αυτό είναι για καλό ή για κακό, ας μην το συζητήσουμε σε αυτή τη φάση…

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles