19 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Ένα κλεμμένο iPhone 5S δεν μπορεί να ανοίξει με το… κομμένο σας δάκτυλο

    Ένα από τα πλέον πολυσυζητημένα χαρακτηριστικά του νέου iPhone 5S είναι ο αναγνώστης δακτυλικών αποτυπωμάτων. Και πέρα από τις ανησυχίες γύρω από την ασφάλεια ύπαρξης ενός τόσο σημαντικού προσωπικού δεδομένου σε μία συσκευή κινητής τηλεφωνίας (τις οποίες, ωστόσο, προσπάθησε να καθησυχάσει η Apple), τώρα κάποιοι φέρνουν στην επιφάνεια ένα (ενδεχομένως) πιο εφιαλτικό σενάριο.

    fingerprint-reader-iphone5S

    Ποιο είναι αυτό; Το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει κάποιος το… δάκτυλό σας για να ανοίξει μία κλειδωμένη συσκευή. Έτσι ακριβώς όπως έχουμε δει σε διάφορα σήριαλ και ταινίες ή, αν θέλετε, έτσι όπως συνέβη, σύμφωνα με αναφορές, στη Μαλαισία, όταν κάποιοι κλέφτες, προκειμένου να ανοίξουν μία Mercedes S-Class ασφαλισμένη με βιομετρικό τρόπο, έκοψαν το δάκτυλο του ιδιοκτήτη της.

    Οι ειδικοί, ωστόσο, καθησυχάζουν αναφέροντας ότι αυτό το φρικιαστικό ενδεχόμενο δεν υπάρχει κανένας λόγος να συμβεί σε κάποιον.

    Όπως αναφέρει ο Sebastien Tavau της εταιρείας Validity Sensors, η τεχνολογία που χρησιμοποιεί ο αισθητήρας πραγματοποιεί σάρωση ραδιοσυχνοτήτων ώστε να ανιχνεύσει τα υπο-επιδερμικά στρώματα του δέρματός σας, κάτι που συνεπάγεται ότι το… δάκτυλο που χρησιμοποιείται δεν μπορεί να είναι κάπου… μόνο του, αλλά μαζί φυσικά με το υπόλοιπο σώμα του ιδιοκτήτη του.

    “Κανείς στον τομέα των βιομετρικών δε θέλει να μιλάει για κομμένα δάκτυλα και νεκρά σώματα, ωστόσο, στο τέλος της ημέρας, εκείνο που μας ζητείται είναι να απομακρύνουμε τους φόβους των καταναλωτών και να αντιληφθούν ότι μία τέτοια λύση παραβίασης της ασφάλειάς τους είναι μάταιη και δε θα δουλέψει” συνεχίζει ο Tavau, ώστε, σε περίπτωση που είχατε τέτοιες ανησυχίες, να έχετε τώρα την απάντησή σας…

    Related Articles

    9 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles