18.2 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    Ένα ρομποτάκι από τη …Disney

    H Disney “ασχολείται” σχεδόν αποκλειστικά με τα παιδιά… τώρα, όμως, φαίνεται ότι ψάχνει τρόπους, πέρα από το να τους “παρέχει” ταινίες ή παιχνίδια, να αντικαταστήσει (εν μέρει εντάξει) και τους… γονείς. Κι όλα αυτά με ένα… ρομποτάκι που αναπτύσσει στα εργαστήριά της στο Pittsburg.

    Το “Mom-and-Pop-a-Tron 5000” δεν είναι ακόμη έτοιμο να βγει στο εμπόριο, η Disney, όμως, το έχει εξελίξει αρκετά. Μπορεί να παίξει το γνωστό παιχνίδι με τα… μπαλάκια, όπου εσείς πετάτε ένα μπαλάκι το οποίο καλείται να πιάσει το ρομπότ και αυτό πετάει ένα ακόμη σε σας. Είναι “εκπαιδευμένο” μάλιστα, ώστε, όταν πιάνει το μπαλάκι, να “κοιτάει” προς το μέρος του, όπως ακριβώς θα έκανε και ένας άνθρωπος αν ήταν στη θέση του ρομπότ.

    Χρησιμοποιεί ένα Kinect για να ανιχνεύσει και να παρακολουθήσει την πορεία ενός αντικειμένου που πετάει κάποιος σ’ αυτό και είναι έτσι ρυθμισμένο, ώστε να το πιάνει με το ένα χέρι.

    Αυτό είναι, όπως καταλαβαίνετε, μόλις το πρώτο “βήμα” για ένα ρομπότ από τη Disney, το οποίο, δυνητικά, θα μπορούσε να εξελιχθεί ώστε να αναλαμβάνει ακόμη περισσότερες δραστηριότητες “παιχνιδιού”.

    Προς το παρόν, δείτε το ακόλουθο video.

    Πηγή: Mashable

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles