20.2 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Ένα σπίτι στην Παταγονία και ένα βιβλίο, ξαναφέρνουν στο φως θεωρίες συνωμοσίας για τον Χίτλερ

    Πωλείται όπως είναι επιπλωμένη η residencia Inalco. Με τα φαντάσματα και τους μύθους της. Τιμή: 22 εκατ.

     

    Τον περασμένο μήνα, κυκλοφόρησε στη Βρετανία ένα βιβλίο που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων αλλά και σκεπτικισμού. Ο τίτλος του, Γκρίζος Λύκος: Η απόδραση του Αδόλφου Χίτλερ στην Αργεντινή.
    Οι συγγραφείς ισχυρίζονται πως έχουν αρκετά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο Αδόλφος Χίτλερ δεν αυτοκτόνησε στο υπόγειο του αρχηγείου του στο Βερολίνο στις 30 Απριλίου 1945. Αντιθέτως, με την βοήθεια Αμερικανών πρακτόρων, σε αντάλλαγμα με πληροφορίες για εξελιγμένη Γερμανική τεχνολογία, επιβιβάστηκε σε υποβρύχιο και κατέληξε εν τέλει σε μία μικρή πόλη της Παταγονίας, στα σύνορα μεταξύ Αργεντινής και Χιλής, στην Παταγονία. Η μικρή πόλη λέγεται San Carlos de Bariloche και σύμφωνα με παρόμοιες πληροφορίες, είναι ακόμα γνωστή ως καταφύγιο αρκετών υψηλόβαθμων Ναζί που διέφυγαν των διώξεων. Είναι και μία από τις περιοχές της Αργεντινής στην οποία η Ισραηλινή Μυστική Υπηρεσία λέγεται πως αναζητούσε τους εγκληματίες του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου. Στο βιβλίο αυτό, που φημολογείται πως θα γίνει και ταινία, αλλά και στις παρόμοιες θεωρίες συνωμοσίας που κυκλοφορούν, οι συγγραφείς αναφέρουν πως ο Αδόλφος Χίτλερ έζησε μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου 1962, μαζί με την Εύα Μπράουν και απέκτησαν μαζί δύο κόρες.

    Πώς μας ήρθε όμως να ασχοληθούμε με αυτή την ιστορία; Αφορμή είναι ένα εξαιρετικό αφιέρωμα του Gizmodo, καθώς, η φημολογούμενη ως τελευταία κατοικία του Αδόλφου Χίτλερ στην Παταγονία, είναι προς πώληση.

    Αρκετά ακριβές αντίγραφο της αγαπημένης εξοχικής κατοικίας του Φύρερ, του περίφημου Berghof (εξαιρετικά πλάνα του οποίου έχουμε από την μεγάλη Γερμανίδα κινηματογραφίστρια Leni Riefenstahl), στις Άλπεις, η κατοικία στην οποία φαίνεται να διέμενε μέχρι το 1962, ονομάζεται residencia Inalco και φέρεται να πωλείται στην τιμή των 22 εκατομμυρίων δολαρίων. Είναι εντελώς αυτόνομη, μέσα σε ένα ειδυλλιακό τοπίο των Άνδεων, διαθέτει δική της αμμώδη παραλία στην όμορη λίμνη και λέγεται πως σε μεγάλο στέγαστρο στην προβλήτα βρισκόταν πάντα ένα υδροπλάνο.

    H αγαπημένη εξοχική κατοικία του Χίτλερ στις Άλπεις, το Berghof

     

    Στο αφιέρωμα του, το πάντα εύστοχο Gizmodo, κάνει ιδιαίτερη αναφορά και σε ένα άλλο βιβλίο που είχε κυκλοφορήσει στην Αργεντινή το 2003, με συγγραφέα τον Abel Basti, γνωστό Αργεντινό δημοσιογράφο, που υποστήριζε ότι και οι δύο Βρετανοί συγγραφείς του Γκρίζου Λύκου. Και ο Basti ανέφερε την residencia Inalco ως την μόνιμη κατοικία του Χίτλερ, και μάλιστα έδινε και αρκετές πληροφορίες για τον αρχιτέκτονα, την κατασκευή της αλλά και τους μετέπειτα ιδιοκτήτες της.

    Η επίσημη ιστορία του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου πάντως, θέλει τον Αδόλφο Χίτλερ να αυτοκτόνησε στις 30/04/1945 και μέρος του κρανίου του να βρίσκεται σε μουσείο στην Ρωσία. Άλλωστε, μπορεί η τότε φασιστική Αργεντινή να χρησιμοποιήθηκε σαν καταφύγιο για αρκετούς συνεργάτες του, όπως ο Josef Mengele ή ο Otto Adolf Eichmann αλλά δεν ήταν στην ψυχολογία του Χίτλερ να διαφύγει.

    Η residencia Inalco σίγουρα είναι ένα ενδιαφέρον κομμάτι real estate και η ταινία που θα βασιστεί στο Grey Wolf και αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2012 θα συζητηθεί πολύ.

    Πηγές: Gizmodo, Pravda, Daily Mail, Rense.com κ.α.

    Η Λίμνη Nahuel Huapi στις Άνδεις, στις ακτές τις οποίας βρίσκεται η residencia Inalco

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles