19.8 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Κομισιόν: ένας στους δύο Ευρωπαίους χρησιμοποιεί IM υπηρεσίες

    Ενδιαφέρουσα φαίνεται οτι ήταν η τελευταία έκθεση της Κομισιόν (σύμφωνα με στοιχεία του eCommunication Study), σχετικά με την χρήση υπηρεσιών social media/instant messaging από τον πληθυσμό των Ευρωπαικών χωρών. Σύμφωνα με τα ευρήματά της, στο 53% ανέρχεται το ποσοστό των Ευρωπαίων που δηλώνουν ότι κάνουν χρήση υπηρεσιών instant messaging, με τα άτομα ηλικίας 15-24 ετών να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες επικοινωνίας που παρέχονται μέσω του Διαδικτύου, σε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό σε σχέση με τους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας! Πιο συγκεκριμένα, το 68% των νέων 15-24 ετών κάνει καθημερινή χρήση instant messaging, έναντι μόλις 12% στην ηλικιακή ομάδα 55+.

    efiboi-neoi-social-media-smartphones

    Σε γενικές γραμμές και σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της έρευνας, περισσότερο από το 90% των Ευρωπαίων επιλέγει το κινητό τηλέφωνο για την επικοινωνία του, το 75% κάνει χρήση SMS, το 69% χρησιμοποιεί e-mail και το 67% υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας.

    Παράλληλα το 69% των νοικοκυριών έχουν τουλάχιστον ένα μέλος με πρόσβαση σε mobile internet, ποσοστό αυξημένο κατά 21 μονάδες σε σχέση με το 2014. Από τα ίδια στοιχεία προκύπτει ότι οι Ευρωπαίοι θεωρούν την κινητή τηλεφωνία πιο σημαντική για την καθημερινότητά τους (74%) από ό,τι η πρόσβαση στο Διαδίκτυο μέσω κινητών συσκευών (34%), με τη σταθερή τηλεφωνία να έπεται (32%), το σταθερό Internet να ακολουθεί (27%) και τα SMS να έρχονται πέμπτα στη λίστα των πιο σημαντικών υπηρεσιών επικοινωνίας (26%).

    Πως τα βλέπετε τα ευρήματα; Ανήκετε μέσα στα… επικρατούντα ποσοστά ή μήπως όχι;

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles