20.9 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Ένας βράχος που μπορεί να παρέχει… Wi-Fi!

    Ένας βράχος τοποθετημένος στη μέση ενός πάρκου ίσως να μη σας προκαλεί αρχικά εντύπωση. Έτσι και ο βράχος της φωτογραφίας, που βρίσκεται στο υπαίθριο μουσείο Springhorn Hof στη Γερμανία, φαίνεται σαν κάτι συνηθισμένο με την πρώτη ματιά.

    wi-fi-vraxos

    Όπως διαβάζουμε στο secnews.gr ωστόσο, μια πιο προσεκτική ματιά διαπιστώνουμε ότι αυτός ο 1,5 τόνων βράχος είναι στην πραγματικότητα μια εγκατάσταση τέχνης με ένα εγκατεστημένο Wi-Fi router που ενεργοποιείται με τη φωτιά και έχει μια κρυφή μονάδα USB μέσα.

    Δημιουργήθηκε από τον Βερολινέζο καλλιτέχνη Aram Bartholl, ονομάζεται «keepalive» και προσπαθεί να τονίσει την αντίθεση μεταξύ αρχαίων και σύγχρονων τεχνικών επιβίωσης. Το Keepalive είναι ένα θερμοηλεκτρικό Wi-Fi router, που τροφοδοτείται ανάβοντας μια φωτιά κάτω από το βράχο. Μόλις αυτό ενεργοποιηθεί, το οποίο γίνεται με την έναρξη μιας πυρκαγιάς στη βάση του βράχου, ο δρομολογητής συνδέεται με τυχόν κοντινά τηλέφωνα, οδηγώντας σε έναν κατάλογο downloadable οδηγών επιβίωσης. Το δίκτυο λειτουργεί με Piratebox, ένα DIY-λογισμικό που δημιουργεί μη συνδεδεμένα ασύρματα δίκτυα.

    Οι επισκέπτες καλούνται να ανάψουν μια φωτιά δίπλα στο βράχο για να τροφοδοτήσει το δρομολογητή Wi-Fi στην πέτρα η οποία στη συνέχεια αποκαλύπτει μια μεγάλη συλλογή των οδηγών επιβίωσης σε PDF. Ο δρομολογητής, που δεν είναι συνδεδεμένος με το Διαδίκτυο προσφέρει στους χρήστες τη δυνατότητα να κατεβάσουν τους οδηγούς και να ανεβάσουν οποιοδήποτε περιεχόμενο τους αρέσει στη βάση δεδομένων του βράχου. Όσο η φωτιά παράγει αρκετή θερμότητα για το router, αυτό παραμείνει ενεργό.

    Τα αρχεία επιβίωσης φορτώθηκαν σε μια μονάδα USB που βρίσκεται μέσα στην κοιλότητα του βράχου. Η μονάδα περιέχει μια σειρά από ενδιαφέροντες και περίεργους οδηγούς επιβίωσης σε PDF για τον σύγχρονο κόσμο, συμπεριλαμβανομένων ενός «Φτιάξ’το μόνος σου οδηγού Διαζυγίου», έναν «Οδηγός Επιβίωσης για Drone», έναν «Οδηγό Επιβίωσης για εργένισσες», και έναν «οδηγό για σεξ» . Μερικές από αυτές τις παράξενα προσθήκες θα μπορούσαν να είναι έργο άτακτων επισκεπτών, αλλά τον Bartholl δεν τον πειράζει.

    Είναι σχεδιασμένο για να είναι χρήσιμο τόσο στις ερημιές του online κόσμου όσο σε μια μελλοντική πιθανή δυστοπία: «Οι συμβουλές στους οδηγούς επιβίωσης σας προετοιμάζουν για να επιβιώσετε στον χαοτικό κόσμο του προγραμματισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών όσο και σε μια ερημιά» λέει ο Bartholl. Ο συνδυασμός των δύο μέσων επιβίωσης, πρωτόγονων και υψηλής τεχνολογίας ταιριάζει απόλυτα, δεδομένου ότι η πρόσβαση στα ψηφιακά δεδομένα απαιτεί μία από τις παλαιότερες μορφές της τεχνολογίας: τη φωτιά.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles