16.3 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Ενδείξεις στο iOS7 ίσως αποκαλύπτουν το “cool factor” του επόμενου iPhone!

    Περνώντας ο καιρός, οι φήμες για το πώς θα είναι το επόμενο iPhone (το 5S, δηλαδή, πιθανότατα) δίνουν και παίρνουν. Και η αλήθεια είναι πως αρκετές από αυτές αφορούν την κάμερα της συσκευής, ένα χαρακτηριστικό πολύ hot τελευταία, με αρκετές εταιρείες, όπως η Sony, η Nokia, η Samsung και άλλες, να δίνουν “βαρύτητα” στις φωτογραφικές επιδόσεις των νέων τους μοντέλων.

    camera1

    Πέρα, λοιπόν, από τις πληροφορίες για έναν αναβαθμισμένο αισθητήρα 13MPixels αλλά και για την παρουσία ενός dual-LED flash, νεότερα στοιχεία λένε ότι η κάμερα της συσκευής θα ενσωματώνει ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό που θα κάνει τη διαφορά και αυτό είναι η υποστήριξη λήψης video στα 120fps προσφέροντας slow-motion δυνατότητες αναπαραγωγής.

    Η ανακάλυψη του εν λόγω χαρακτηριστικού έγινε από κρυμμένες αναφορές στις τελευταίες beta του iOS 7 που έχουν διατεθεί στους developers. Το νέο camera feature που αποκαλείται “Mogul mode” επιτρέπει στο iPhone λοιπόν να “αιχμαλωτίζει” video με ρυθμό 120 καρέ το δευτερόλεπτο, χωρίς, ωστόσο, να έχει γίνει ακόμη γνωστή η ανάλυσή τους.

    Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό, με τα videos που δημιουργούνται να είναι εξαιρετικά ευκρινή και να δημιουργούν μοναδική αίσθηση παρακολούθησης στο θεατή. Στην αναπαραγωγή τους, δε, παρουσιάζονται, σε slow motion, επιτρέποντάς σας να δώσετε ξεχωριστή σημασία σε κάθε λεπτομέρεια.

    Ένα παράδειγμα ενός video που έχει ληφθεί στα 120fps μπορείτε να δείτε στο ακόλουθο Youtube που τραβήχθηκε με μία κάμερα Panasonic Lumix FZ200 και υποστηρίζει το εν λόγω χαρακτηριστικό.

    Αξίζει να σημειώσουμε, ωστόσο, ότι μία παρόμοια slow-motion λειτουργία υποστηρίζει και το Samsung Galaxy S4, το οποίο επίσης μπορεί να “αιχμαλωτίsει” video στα 120fps, όπως μπορείτε να δείτε στο ακόλουθο παράδειγμα.

    Είναι προφανές ότι δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι η εν λόγω λειτουργία θα ενσωματωθεί στο επόμενο iPhone, μόνο και μόνο επειδή έχουν βρεθεί αυτές οι ενδείξεις στο iOS 7, ωστόσο θεωρείται αρκετά πιθανό. Επιπλέον, φαίνεται ότι η λόγω λειτουργία δεν μπορεί να υποστηριχθεί από το iPhone 5, επειδή το hardware του δεν το υποστηρίζει.

    Σε κάθε περίπτωση, μας δίνεται ένα hint που προκαλεί συζητήσεις για το τι μας ετοιμάζει η Apple για το iPhone 5S, κάνοντας την αναμονή των fans της αμερικανικής εταιρείας ακόμη μεγαλύτερη.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles