16.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Ενεργοποιήθηκε το ηλεκτρονικό σύστημα υποβολής προτάσεων στην Ηλεκτρονική Πύλη IRIS

    iris

    Ενεργοποιήθηκε πρόσφατα ηλεκτρονικό σύστημα υποβολής προτάσεων στην Ηλεκτρονική Πύλη IRIS για τα Προγράμματα «Νέες Στρατηγικές Μονάδες Υποδομής – Νέοι Επιστήμονες» και «Ορίζοντας 2020 – 2η  Ευκαιρία» του Ιδρύματος Προώθησης Έρευνας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν τα σχετικά έντυπα για το κάθε Πρόγραμμα (Πρόσκληση Υποβολής Προτάσεων, Part B – Technical Annex, Οδηγός προς τους Αξιολογητές) στην ενότητα «Προσκλήσεις Υποβολής Προτάσεων» της Ηλεκτρονικής Πύλης IRIS. Παράλληλα το ΙΠΕ καλεί όλους τους ενδιαφερομένους Ερευνητές και Φορείς να επισπεύσουν τις διαδικασίες εγγραφής τους στην Πύλη IRIS καθότι αυτό αποτελεί προϋπόθεση για την υποβολή ή/και η συμμετοχή σε προτάσεις έργων.

    Σημειώνεται επίσης ότι οι απλοί εγγεγραμμένοι χρήστες στην Πύλη IRIS που επιθυμούν να υποβάλουν προτάσεις έργου στα Προγράμματα RESTART 2016-2020 ως Συντονιστές Έργου, θα πρέπει να προχωρήσουν άμεσα με την εγγραφή τους ως Ερευνητές.  Η διαδικασία γίνεται μέσω του πλήκτρου «My Researcher Info» στο Dashboard ή στο αριστερό μενού ή μέσω της επιλογής «My Researcher Info» εντός του πλήκτρου «Μy Profile Info». Τα στοιχεία καταχωρούνται σε τέσσερεις (4) καρτέλες: (α) Academic Background, (β) Expertise, (γ) Curriculum Vitae, και (δ) Declarations.  Αφού συμπληρωθούν όλα τα απαραίτητα πεδία στις καρτέλες αυτές, πρέπει απαραίτητα να υποβληθούν (πατώντας το πλήκτρο «SUBMIT»).

    Η υποβολή αίτησης για να οριστεί κάποιος χρήστης ως Νόμιμος Εκπρόσωπος σε Φορέα στο σύστημα, μπορεί να γίνει μέσω της επιλογής «My Legal Representative Requests» στο Dashboard ή στο αριστερό μενού ή μέσω της επιλογής «Register as a Legal Representative» εντός του πλήκτρου «Μy Profile Info». Προς διευκόλυνση των Νομίμων Εκπροσώπων έχουν ετοιμαστεί πρότυπα έγγραφα, τα οποία βρίσκοται αναρτημένα στην Ενότητα «Έγγραφα και Οδηγοί» της Ηλεκτρονικής Πύλης IRIS.

    Αντίστοιχα, οι Νόμιμοι Εκπρόσωποι των Φορέων προτρέπονται όπως μετά την έγκρισή τους από το ΙΠΕ προχωρήσουν άμεσα στην εγγραφή των Φορέων τους στην Πύλη IRIS ούτως ώστε να είναι δυνατή η υποβολή ή/και η συμμετοχή των Φορέων τους σε προτάσεις έργων. Διευκρινίζεται ότι η συμπλήρωση των στοιχείων ενός Φορέα στην Πύλη IRIS μπορεί να γίνει από τον εγκεκριμένο Νόμιμο Εκπρόσωπο μέσω της επιλογής: «My Οrganizations Info» στο Dashboard ή στο κάθετο μενού. Το προφίλ του Φορέα αποτελείται από πέντε (5) βασικές καρτέλες: (α) General, (β) Contact Info, (γ) Activity Areas, και (δ) Declarations, και (ε) Legal Representatives). Διευκρινίζεται επίσης ότι ο Νόμιμος Εκπρόσωπος του Φορέα, πρέπει να καταχωρήσει όλα τα απαιτούμενα στοιχεία για το νομοτυπικό έλεγχο του Φορέα, μέσω της επιλογής «Register Legal Info», η οποία βρίσκεται εντός της καρτέλας «General». Αφού συμπληρωθούν όλα τα απαραίτητα πεδία στις καρτέλες που φαίνονται πιο πάνω πρέπει υποχρεωτικά να γίνει η υποβολή τους στην Πύλη IRIS (πατώντας το πλήκτρο «SUBMIT») ούτως ώστε ο Φορέας να μπορεί να υποβάλει ή/και να συμμετέχει σε προτάσεις έργων.

    Για περισσότερες πληροφορίες, συστήνεται όπως μελετηθούν το Εγχειρίδιο Χρήσης της Πύλης Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών Ιδρύματος Προώθησης Έρευνας IRIS (Innovation & Research Information System) – Σύστημα Εγγραφής και Υποσύστημα Ηλεκτρονικής Υποβολής Προτάσεων,  τα οποία βρίσκονται αναρτημένα στην Ενότητα «Έγγραφα και Έντυπα» της Ηλεκτρονικής Πύλης IRIS.

    Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επίσης να υποβάλλουν τα  ερωτήματά τους στην Υπηρεσία Υποστήριξης των Προγραμμάτων RESTART 2016-2020 στην Ηλεκτρονική Πύλη IRIS.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles