16.7 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Ενεργοποιείται η ”Συμμαχία για την Τεχνητή Νοημοσύνη” που συγκρότησε η Ε.Ε.

    ai

    Ποσό €2,5 δις από τον μακροπρόθεσμο προϋπολογισμό της θα διαθέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση για τη διάδοση της τεχνητής νοημοσύνη. Παράλληλα, στο πλαίσιο υλοποίησης της εξαιρετικά φιλόδοξης στρατηγικής της για την Τεχνητή Νοημοσύνη, η Ε.Ε προχωρά στην ενεργοποιήσει της ευρωπαϊκής  συμμαχίας για την Τεχνητή Νοημοσύνη (Artificial Intelligence – AI), στόχος της οποίας είναι η διάδοση της τεχνητής νοημοσύνης σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή οικονομία και κοινωνία. Η Επιτροπή θα φέρει σε επαφή όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη στο πλαίσιο μιας ευρωπαϊκής συμμαχίας της τεχνητής νοημοσύνης.

    Επιπρόσθετα, η στελέχωση μιας “task force”, μιας ομάδας εμπειρογνωμόνων για την τεχνητή νοημοσύνη, τη σύσταση της οποίας είχε εξαγγείλει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την υλοποίησε με το διορισμό 52 εμπειρογνωμόνων αποτελεί  άλλο ένα ισχυρό δείγμα της ευρωπαϊκής στρατηγικής για την ΑΙ.

    Στόχος και των δύο αυτών πρωτοβουλιών, που εκκινήθηκαν, είναι δημιουργηθεί, σταδιακά, μια πλατφόρμα συνεργασίας, μια κοινότητα ενδιαφερομένων για την AI σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Η Επιτροπή θα υποβάλει, μέχρι τα τέλη του 2018, δεοντολογικές κατευθυντήριες γραμμές για την τεχνητή νοημοσύνη, με βάση το Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ε.Ε. Παράλληλα, έως τα μέσα του 2019, θα υποβάλει ένα σύνολο συστάσεων για την ΑΙ. Στις 25 Απριλίου 2018, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δρομολόγησε μια ευρωπαϊκή πρωτοβουλία σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη. Η Ευρώπη προσεγγίζει την τεχνητή νοημοσύνη σε τρία επίπεδα: αφενός θέλει να αυξήσει τις δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, αφετέρου θέλει να προετοιμάσει το έδαφος για τις κοινωνικοοικονομικές αλλαγές και παράλληλα, να διασφαλίσει ένα κατάλληλο δεοντολογικό και νομικό πλαίσιο.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles