21.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Ενημερωτική παρουσίαση του ΙδΕΚ: «Ευκαιρίες επιχειρηματικής συνεργασίας με το CERN»

    CERN2

    Ενημερωτική παρουσίαση με θέμα «Ευκαιρίες επιχειρηματικής συνεργασίας με το CERN», διοργανώνει την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019, στις 16.30 μ.μ. στα γραφεία του ΚΕΒΕ στη Λευκωσία, το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ) σε συνεργασία με το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΚΕΒΕ).

    Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση των κυπριακών επιχειρήσεων για τις διαδικασίες που ακολουθεί το CERN ως προς την προμήθεια αγαθών και υπηρεσιών, τις κατηγορίες προμηθειών που το ενδιαφέρουν ενώ ταυτόχρονα θα δοθούν πληροφορίες ως προς τις επερχόμενες δυνατότητες συνεργασίας, με στόχο τη συμμετοχή κυπριακών επιχειρήσεων στους διάφορους μειοδοτικούς διαγωνισμούς που προκηρύσσει κατά καιρούς. Οι ευκαιρίες συνεργασίας θα παρουσιαστούν από τον κ. Αυγουστίνο Κωνσταντινίδη, CERN Industrial Liaison Officer (ILO), εξωτερικό συνεργάτη του ΙδΕΚ. Ο ILO έχει ως βασική αποστολή την ευαισθητοποίηση για τις δυνατότητες ανάπτυξης συνεργασίας με το CERN, τη μετάδοση πληροφοριών σε δυνητικούς προμηθευτές και την παροχή συμβουλών και στήριξης σε πιθανούς προμηθευτές και εργολάβους επί των γενικών τεχνικών, οργανωτικών και διαδικαστικών πτυχών της συμμετοχής τους.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι το CERN είναι το μεγαλύτερο κέντρο πυρηνικής έρευνας στον κόσμο και εδρεύει στη Γενεύη της Ελβετίας. Το 2018, εργοδοτούσε περισσότερα από 4,000 άτομα επιστημονικό, τεχνικό και διοικητικό προσωπικό και φιλοξένησε περίπου 13,000 επιστημονικούς συνεργάτες.

    Η Κυπριακή Δημοκρατία απέκτησε από την 1η Απριλίου 2016 το καθεστώς του Συνδεδεμένου Κράτους-Μέλους του CERN, κάτι που αποτελεί το τελευταίο στάδιο πριν από την πλήρη ένταξη, προφέροντας τη δυνατότητα σε ερευνητικές ομάδες να διεξάγουν έρευνα στις εγκαταστάσεις του και σε επιχειρήσεις να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς προμηθειών. Η ευθύνη της προώθησης της συνεργασίας μεταξύ του CERN και των πανεπιστημιακών και ερευνητικών ιδρυμάτων της Κύπρου και της υλοποίησης των δραστηριοτήτων που προβλέπονται σε Τεχνικά Πρωτόκολλα Συνεργασίας ανατέθηκε στο ΙδΕΚ, το οποίο εκπροσωπείται επίσης στην Επιτροπή Κύπρου – CERΝ.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles