18.2 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    ENISA: Στην Αθήνα χτύπα πλέον η καρδιά της κυβερνοασφάλειας της Ευρώπης

    Την είσοδο της Ελλάδας στην πρώτη γραμμή διαμόρφωσης των εξελίξεων στο πεδίο της Κυβερνοασφάλειας σηματοδοτεί η στέγαση του Οργανισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Κυβερνοασφάλεια (ENISA) σε νέες κτιριακές εγκαταστάσεις συνολικού εμβαδού 7.000 τ.μ. στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως 72 και Αγαμέμνονος στο Χαλάνδρι, τα εγκαίνια των οποίων τελέστηκαν την περασμένη Πέμπτη (17 Μαρτίου 2022) στην παρουσία του υπουργού Κυριάκου Πιερρακάκη, του ευρωπαίου επιτρόπου Μαργαρίτη Σχοινά και πλήθους αξιωματούχων από την ΕΕ.

    Όπως τόνισε ο εκτελεστικός διευθυντής του ENISA, Juhan Lepassaar στην ομιλία του κατά την τελετή των εγκαινίων των νέων εγκαταστάσεων του ENISA στην Αθήνα «Η νέα έδρα παρέχει στον ENISA μια σταθερή βάση για την υλοποίηση της εντολής του για την επίτευξη ενός κοινού υψηλού επιπέδου κυβερνοασφάλειας στην Ευρώπη, με ένα “νέο σπίτι” για το προσωπικό και τους συνεργάτες μας εντός της κοινότητας της κυβερνοασφάλειας».

    Στα αυξημένα επίπεδα απειλών κατά της κυβερνοασφάλειας στην Ευρώπη, ως αποτέλεσμα του πολέμου στην Ουκρανία, που διεξάγεται και στην κυβερνοσφαίρα, αναφέρθηκαν στις ομιλίες τους ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης και ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχινάς.

    Ο Έλληνας Υπουργός ανέφερε ότι ο ρόλος του ENISA είναι πλέον αυξημένος λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, επισημαίνοντας ότι: “Χρειαζόμαστε αλλαγή κουλτούρας, χρειαζόμαστε μια τεχνολογική αλλαγή, χρειαζόμαστε κατάρτιση, χρειαζόμαστε ένα πλήρες φάσμα πολιτικών, που πρέπει να εφαρμοστούν και ο ρόλος του ENISA σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι εξαιρετικά σημαντικός”.

    Από την πλευρά του ο κ. Σχοινάς τόνισε: “Ο ENISA γεννήθηκε από την επιθυμία να κάνει τις ευρωπαϊκές κοινωνίες και τους πολίτες μας στον κυβερνοχώρο ασφαλείς. Είναι ολόκληρος ο ευρωπαϊκός τρόπος ζωής, που καλείται να προστατεύσει ο ENISA. Χαιρετίζω θερμά τα εγκαίνια των νέων γραφείων της ENISA εδώ στην Αθήνα. Αυτό είναι ένα νέο βήμα για τον Οργανισμό. Και ένα ακόμη σημάδι της μέγιστης σημασίας του για την ασφάλεια ολόκληρης της Ε.Ε. στον σημερινό κόσμο”.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles