15.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Ενώνουν δυνάμεις TSMC και Sony: Νέο εργοστάσιο για να αντιμετωπιστεί η έλλειψη σε μικροτσίπ

    Αρκετά είναι τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει στην αγορά η έλλειψη σε μικροτσίπ. Αξίζει κανείς να αναλογιστεί πόσες κατηγορίες προϊόντων εξαρτώνται σε απόλυτο βαθμό από τους γνωστούς ημιαγωγούς, που αυτή την περίοδο έχουν “εξαφανιστεί” από την αγορά, δημιουργώντας “πονοκέφαλο” σε αυτοκινητοβιομηχανίες, κατασκευαστές smartphones και καταναλωτές. Για το λόγο αυτό, TSMC και η Sony αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους, προκειμένου να περιορίσουν το πρόβλημα.

    Νέα γραμμή παραγωγής στην Ιαπωνία

    Σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες του Reuters, οι δύο εταιρείες σχεδιάζουν από κοινού τη δημιουργία ενός εργοστασίου μικροτσίπ στην Ιαπωνία, με την κυβέρνηση να είναι έτοιμη να πληρώσει ένα μέρος της επένδυσης που υπολογίζεται στα 7 δισ. δολάρια. Οι ημιαγωγοί θα χρησιμοποιηθούν κατά βάση στην αυτοκινητοβιομηχανία, αλλά και σε άλλες κατηγορίες προϊόντων όπως οι κάμερες. Το εργοστάσιο υπολογίζεται να είναι σε θέση να ξεκινήσει την παραγωγή το 2024.

    Σημειώνεται ότι η TSMC αποτελεί το μεγαλύτερο κατασκευαστή μικροτσίπ στον κόσμο και έχει έδρα στην Ταϊβάν. Θα έχει τον έλεγχο του νέου εργοστασίου το οποίο όμως θα δημιουργηθεί σε έκταση ιδιοκτησίας της Sony, κοντά σε εργοστάσιο της ιαπωνικής εταιρείας το οποίο παράγει φωτογραφικούς αισθητήρες. Βέβαια, μέχρι στιγμής καμία από τις δύο εταιρείες δεν έχει επιβεβαιώσει τα σχετικά δημοσιεύματα.

    Διαβάστε επίσης: Στα 34 δισ. δολάρια τα παγκόσμια έσοδα από τις εφαρμογές κινητών- Στην πρώτη θέση το TikTok (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles