19.2 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    Στα 34 δισ. δολάρια τα παγκόσμια έσοδα από τις εφαρμογές κινητών- Στην πρώτη θέση το TikTok

    Η πανδημία και ο κατ’ οίκον περιορισμός άλλαξαν τα δεδομένα στην καθημερινότητα των καταναλωτών, με αποτέλεσμα οι εφαρμογές των κινητών να αυξήσουν κατά πολύ τη δυναμική τους. Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της Sensor Tower, οι χρήστες κινητών ξόδεψαν αρκετά χρήματα φέτος σε εφαρμογές, in-app αγορές και συνδρομές στο Apple’s App Store και στο Google Play. Τα έσοδα από εφαρμογές κινητών σε παγκόσμιο επίπεδο παρουσίασαν αύξηση 15% την περίοδο Ιούλιος-Σεπτέμβριος 2021. Πλησίασαν σχεδόν τα 34 δισ. δολάρια.

    Η πιο κερδοφόρα εφαρμογή το TikTok

    Η ανάπτυξη για το Google Play ήταν αξιοσημείωτη. Είδε τους καταναλωτές να ξοδεύουν 18.6% περισσότερα χρήματα (12,1 δισ. από 10,2 δισ. δολάρια την προηγούμενη χρονιά). Το Apple’s App Store όμως βρίσκεται στην κορυφή, με τα έσοδα να αυξάνονται από 19 δισ. σε 21,5 δισ. δολάρια. Η πιο κερδοφόρα εφαρμογή παγκοσμίως είναι το TikTok, που κατέλαβε την πρώτη θέση με 3 δισεκατομμύρια εγκαταστάσεις.

    Τέλος, στην κατηγορία του gaming, σημειώθηκε αύξηση της τάξεως του 7.7%, με έσοδα που άγγιξαν τα 22.4 εκατ. δολάρια. Το Google Play Store βρέθηκε στην πρώτη θέση με 13.1 δισ. και το Apple App Store έρχεται δεύτερο με 9.3 δισ. δολάρια.

    Μάθετε περισσότερα εδώ

    Διαβάστε επίσης:

    Telegram και Viber οι μεγάλοι νικητές από το κρασάρισμα του Facebook (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles