21.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Enterprise Mobility: δεν είναι μόδα, αλλά αναγκαιότητα – η χρήση των enterprise apps απογειώνει την παραγωγικότητά των επιχειρήσεων

    Η πανδημία COVID-19 έφερε μεγάλες ανατροπές στην εργασιακή και επιχειρηματική καθημερινότητα. Μπορεί εδώ και καιρό οι ειδικοί της τεχνολογίας να πρότειναν συστηματικά τις λύσεις enterprise mobility και τα πλεονεκτήματά τους, αλλά πολλές επιχειρήσεις -μέχρι πρόσφατα- συνέχιζαν τη λειτουργία τους χωρίς αυτές.

    Μέχρι που η πανδημία ώθησε όλο τον κόσμο στη λογική της απομακρυσμένης εργασίας, οπότε οι επιχειρήσεις είχαν δύο επιλογές: να μείνουν ως έχουν ή να κάνουν τις κινήσεις εκείνες που θα τους πρόσφεραν πραγματική διέξοδο. Όσες είχαν ήδη ενσωματώσει μερικώς ή ολικώς το cloud και το enterprise mobility (ΕΜ) όπως αυτό της SoftOne, μπόρεσαν να μεταβούν ταχύτατα στο νέο μοντέλο εργασίας, αλλά όλες οι άλλες έσπευσαν απεγνωσμένα να καλύψουν το κενό.

    Επενδύοντας στην υποδομή

    Εκτός από την αλλαγή στις διεργασίες, το ΕΜ απαιτεί επένδυση και υποστήριξη από το ΙΤ ως προαπαιτούμενο. Για ξεκίνημα, οι επιχειρήσεις πρέπει να καταγράψουν πρώτα τους υπάρχοντες πόρους, να σχεδιάσουν που θα πρέπει να προστεθούν νέες συσκευές και να καθορίσουν ένα συνολικό σχέδιο για την υλοποίηση.

    Η χρήση των κατάλληλων apps

    Σύμφωνα με έρευνες, το 82% των εργαζομένων χρησιμοποιούν τις mobile συσκευές τους για να τσεκάρουν τα εταιρικά emails τους ή να ολοκληρώσουν τις εργασιακές τους υποχρεώσεις, δεδομένου ότι έχουν πρόσβαση σε enterprise apps. Παράλληλα, το 84% των εργαζομένων δηλώνουν ότι η πρόσβαση σε εταιρικές πληροφορίες μέσω οποιασδήποτε συσκευής εκτίναξε την παραγωγικότητά τους. Προκειμένου να το επιτύχουν, κρίνεται απαραίτητη η ύπαρξη mobile apps.

    Έχει αποδειχτεί ότι περισσότερο από το 40% των επιχειρήσεων εξαρτώνται από apps όσον αφορά την παραγωγικότητα των εργαζομένων και ένα 40% επιπλέον εξαρτάται από business apps σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό. Είναι ξεκάθαρο πως το EM δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις δίχως το κατάλληλο σετ enterprise apps. Η επένδυση στην ανάπτυξη των κατάλληλων apps που ανταποκρίνονται στην εμπειρία του χρήστη, είναι κρίσιμη. Σε αντίθεση με τα ελλιπή apps που έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην παραγωγικότητα, τα ορθά σχεδιασμένα apps συνεισφέρουν στην παραγωγικότητα των εργαζομένων, εξοικονομώντας χρόνο και χρήματα.

    Ο ρόλος του provider

    Το να έχετε τη συνδρομή ενός κατάλληλου provider ΕΜΜ, είναι ουσιαστικός παράγοντας για τον εξορθολογισμό του mobility, της διαχείρισης συσκευών και της εξασφάλισης των επιχειρηματικών δεδομένων και συσκευών σας. Οι επιχειρήσεις θα μπορούν να αξιοποιήσουν πλήρως νέες ευκαιρίες με τη συνδρομή μίας κατάλληλης πλατφόρμας enterprise mobility, προκειμένου να εγγυηθούν την επιτυχία του enterprise mobility συνολικά.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles