20.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
More

    ‘Έντιμος Κλέφτης’ – Η καταιγιστική περιπέτεια με τον Λίαμ Νίσον 27/5 στα θερινά σινεμά

    Ο επιβλητικός Λίαμ Νίσον (H Λίστα του Σίντλερ) πρωταγωνιστεί στην καταιγιστική περιπέτεια ‘Έντιμος Κλέφτης’, σε σενάριο και σκηνοθεσία του ανερχόμενου Μαρκ Γουίλιαμς (συν-δημιουργού της εξαιρετικής τηλεοπτικής σειράς Ozark).

    Στο επίκεντρο της δράσης, εκτυλίσσεται μια ιστορία αγάπης με ήρωα έναν ληστή τράπεζας που σκέφτεται να παραδοθεί, επειδή ερωτεύεται και θέλει να εξιλεωθεί. Τι θα συμβεί, όμως, αν οι αστυνομικοί είναι πιο διεφθαρμένοι από εκείνον; Μία απολαυστική και αγωνιώδης πορεία, μία σειρά από περίπλοκους χαρακτήρες και ένα αναπάντεχο μήνυμα για την αγάπη που τελικά κινεί όλα τα νήματα. Η ταινία

    H Σύνοψη της ταινίας ‘Έντιμος Κλέφτης’ – Διαθέσιμο από 27/5 στις οθόνες

    Ο Τομ (Λίαμ Νίσον) είναι πολλά διαφορετικά πράγματα, αλλά κυρίως δύο: ένας διαβόητος ληστής και ένας φρεσκοερωτευμένος άντρας. Τα αισθήματα του για την την Άννι (Κέιτ Γουόλς) τον έχουν ωθήσει να διορθώσει τα λάθη του παρελθόντος και να αφήσει πίσω του την παρανομία. Αποφασίζει να παραδοθεί στο FBI και να στερηθεί τα χρήματα που έχει ληστέψει με αντάλλαγμα έναν δικαστικό συμβιβασμό και ένα νέο ξεκίνημα. Όταν όμως συνειδητοποιήσει ότι οι πράκτορες του FBI είναι πιο διεφθαρμένοι από εκείνον, αρχίζει ένα κυνηγητό γάτας-ποντικιού, όπου το κακό και το καλό μπερδεύονται και μόνο η αγάπη μένει αλώβητη.

    Δείτε το τρέιλερ της ταινίας

    Μία ταινία δράσης με καρδιά

    «Έχει τη δράση, την αγωνία, τα κυνηγητά, τους πυροβολισμούς, τις εκρήξεις. Αλλά στον πυρήνα της, είναι μια ιστορία αγάπης, κάτι είναι σημαντικό για μένα» λέει ο δημιουργός της ταινίας Μαρκ Γουίλιαμς.

    «Τα θέματα της ιστορίας περιστρέφονται γύρω από τις δεύτερες ευκαιρίες και την εξιλέωση. Και οι δύο χαρακτήρες, ο Τομ και η Άννι, έχουν καταλήξει σε κάποιες καταστάσεις, γιατί το παρελθόν δεν τους έχει ευνοήσει. Αυτή η φάση τους δίνει μια ευκαιρία, όχι μόνο μία δεύτερη ευκαιρία στη ζωή, αλλά και τη δυνατότητα να βρουν την αγάπη στην πορεία» συνεχίζει.

    «Είναι ένας διαβόητος εγκληματίας. Αλλά έχει γνωρίσει μια γυναίκα, όχι ένα κορίτσι, έχει γνωρίσει μια γυναίκα. Και για πρώτη φορά στη ζωή του έχει ερωτευτεί. Πιστεύω ότι λέει κάτι για τη δύναμη της αγάπης το γεγονός ότι παραιτείται από την παρανομία και τα εκατομμύρια δολάρια που έχει συσσωρεύσει και δεν πρόκειται να ξοδέψει. Μου φάνηκε πολύ πρωτότυπο αυτό. Με άγγιξε πραγματικά» λέει ο πρωταγωνιστής Λίαμ Νίσον.

    Έντιμος Κλέφτης

    «Μου άρεσε πολύ η ιδέα της ιστορίας αγάπης και των δεύτερων ευκαιριών. Ο ρόλος του Λίαμ και ο δικός μου είναι δύο άνθρωποι που έχουν ένα παρελθόν, όπως συμβαίνει στις ηλικίες μας, και βρίσκουν ο ένας τον άλλον. Η ταινία ασχολείται με αυτό που κάνεις για την αγάπη και πώς μεγαλώνεις και εξελίσσεσαι για την αγάπη, με την αγάπη, με τρόπους που ίσως δεν είχες σκεφτεί ή δεν είχες περιμένει. Αυτό είναι ένα πολύ ενδιαφέρον και όμορφο θέμα. Ειδικά σε εποχές που είναι σκοτεινές και τρικυμιώδεις, το να πεις μια όμορφη ιστορία μέσα στην τρέλα είναι πολύ ωραίο» λέει η πρωταγωνίστρια Κέιτ Γουόλς.

    «Έχει να κάνει με την εξιλέωση. Κάποιος θέλει να κάνει το σωστό, αφού έχει κάνει το λάθος για χρόνια. Βρίσκεται σε μία στιγμή που θέλει να διορθώσει τα σφάλματα του. Πόσοι από εμάς έχουν σκεφτεί έτσι; Συνήθως λέμε ότι δεν πρέπει να μετανιώνουμε. Εδώ έχουμε έναν άντρα που τα ομολογεί όλα, γιατί είναι ερωτευμένος και θέλει να το διατηρήσει αυτό για όσο μπορεί. Το μόνο που θέλει είναι να εξιλεωθεί. Αλλά ξαφνικά, εμφανίζονται δύο άλλοι τύποι. Ο ένας πράκτορας θέλει να αναμειχθεί για να εξασφαλίσει την οικογένεια του. Και ο άλλος πράκτορας θέλει να τα πάρει όλα για τον εαυτό του. Η ιστορία έχει πολλά επίπεδα» επισημαίνει ο Άντονι Ράμος που υποδύεται έναν διεφθαρμένο πράκτορα του FBI.

    Έντιμος Κλέφτης

    «Τα στοιχεία που με προσέλκυσαν ήταν η ιστορία αγάπης ανάμεσα στον Τομ και την Άννι. Ο χαρακτήρας του Τομ είναι οικείος. Αλλάζει τη ζωή του για την αγάπη και θέλει μια δεύτερη ευκαιρία για να καθαρίσει τη συνείδηση του και το όνομα του. Ήταν επαγγελματίας εγκληματίας, αλλά για λόγους που δηλώνουν μια κάποια τιμιότητα» λέει ο Τζάι Κόρτνεϊ, που υποδύεται τον έτερο διεφθαρμένο πράκτορα του FBI, ο οποίος βάζει στο μάτι τα χρήματα του Τομ.

    «Όλοι οι χαρακτήρες στην ταινία έχουν τραύματα, ή περνάνε δύσκολα. Στην κουλτούρα μας συνήθως ενθαρρύνουμε την τελειότητα. Όλοι μας είμαστε ικανοί για σπουδαία πράγματα, αλλά και για μικροπρεπή, για φως και για σκοτάδι. Μέρος του ενδιαφέροντος που παρουσιάζουν οι χαρακτήρες είναι ότι δεν είναι άψογοι. Τι κάνεις όταν καταλάβεις τις αδυναμίες, τα λάθη του άλλου; Πώς τα αντιμετωπίζεις;» αναρωτιέται η Κέιτ Γουόλς.

    Ο Λίαμ Νίσον στον ρόλο του Τομ Κάρτερ

    «Όταν τελείωσα το σενάριο, με ρώτησαν ποιος είναι ο ιδανικός για τον ρόλο του Τομ. Η απάντηση ήρθε εύκολα. Ήταν ο Λίαμ Νίσον. Έχει όλα τα στοιχεία που τον κάνουν να είναι ο Τομ: δυνατός, δραστήριος, έξυπνος, με χιούμορ και με το συναίσθημα που απαιτεί ο ρόλος» λέει ο Μαρκ Γουίλιαμς.

    «Μου άρεσε το σενάριο. Έχω ένα μικρό τεστ που κάνω. Αν αρχίσω να διαβάζω ένα σενάριο και φτάσω στη σελίδα έξι και αποφασίσω ότι πρέπει να κάνω τσάι, τότε αυτό δεν είναι καλό σημάδι. Με αυτό το σενάριο έφτασα στο τέλος και μετά έκανα τσάι, για να το σκεφτώ με την ησυχία μου» λέει ο Νίσον.

    «Η συνεργασία με τον Λίαμ ήταν υπέροχη. Κάθε μέρα, ερχόταν ενθουσιασμένος και μιλούσε για τον χαρακτήρα και τις σκηνές και βοηθούσε τους άλλους ηθοποιούς» λέει ο Γουίλιαμς για τον πρωταγωνιστή της ταινίας.

    «Ο Λίαμ είναι ένας θρύλος και όλοι το ξέρουμε αυτό. Είναι πολύ ωραίο να μοιράζεσαι σκηνές μαζί του. Είναι κάτι για το οποίο θα είμαι πάντα ευγνώμων» λέει ο Τζάι Κόρτνεϊ.

     Η αγάπη νικάει στο τέλος

    «Ελπίζω το κοινό να διασκεδάσει και να απολαύσει τη διαδρομή, αλλά να σκεφτεί και θέματα όπως οι δεύτερες ευκαιρίες και η εξιλέωση και το γεγονός ότι δεν είμαστε τέλειοι, αλλά μερικές φορές η αγάπη είναι αρκετή. Αν μείνεις με αυτούς που αγαπάς, η αγάπη κερδίζει» λέει ο δημιουργός Μαρκ Γουίλιαμς.

    Το ‘Έντιμος Κλέφτης’ θα μπορούμε να παρακολουθήσουμε στην οθόνη των θερινών σινεμά από τις 27/5

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles