17 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Έντονα παραπόνα από καταναλωτές για δόλιες μεθόδους εγγραφής τους σε συνδρομητικές υπηρεσίες: Νέο Διάταγμα του ΕΡΗΕΤ για προστασία των καταναλωτών

    Δημοσιεύθηκε τη περασμένη Παρασκευή 28 Αυγούστου 2018, στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας, και τέθηκε σε άμεση ισχύ, το νέο Διάταγμα του Επιτρόπου Ρύθμισης Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΡΗΕΤ) ‘περί προστασίας των καταναλωτών ηλεκτρονικών επικοινωνιών’ .

    Έναυσμα για την έκδοση του νέου Διατάγματος αποτέλεσαν αφενός η δραματική αύξηση παραπόνων καταναλωτών σε σχέση με τη διαδικασία εγγραφής τους ως συνδρομητών σε χρεώσιμες υπηρεσίες πολυμεσικής πληροφόρησης, και αφετέρου η αδυναμία της αγοράς να αυτορυθμιστεί παρά τις συνεχείς παραινέσεις του ΕΡΗΕΤ.

    Με το νέο αυτό Διάταγμα, εισάγεται, ως ασφαλιστική δικλείδα για την αποδοχή της έναρξης συνδρομής σε υπηρεσία πολυμεσικής πληροφόρησης, η αποστολή από τον καταναλωτή σύντομου  μηνύματος αποδοχής της υπηρεσίας, στον παροχέα κινητής τηλεφωνίας με τον οποίο διατηρεί συνδρομή, σε απάντηση σύντομου μηνύματος του ίδιου παροχέα με το οποίο ενημερώνεται ο καταναλωτής για υπηρεσία για την οποία έχει επιδείξει ενδιαφέρον.

    Σύμφωνα με το Διάταγμα καμία άλλη μέθοδος απόκτησης συνδρομής δεν είναι νόμιμη. Ο ΕΡΗΕΤ θεωρεί ότι με τη νέα τάξη πραγμάτων προστατεύεται επαρκώς ο καταναλωτής και περιορίζεται δραστικά το ενδεχόμενο παροχείς υπηρεσιών πολυμεσικής πληροφόρησης να επιτυγχάνουν εγγραφή συνδρομητών με δόλια μέσα. Παράλληλα, το Γραφείο ΕΡΗΕΤ συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς την αξιολόγηση των παραπόνων που έχουν αναφερθεί από καταναλωτές κατά παροχέων υπηρεσιών πολυμεσικής πληροφόρησης.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles