25 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Επαναξιολόγηση του Κέντρου Εκπαίδευσης του CYS από την Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού

    Με στόχο τη διασφάλιση του επίπεδου και της ποιότητας των υπηρεσιών που προσφέρει ο Κυπριακός Οργανισμός Τυποποίησης (CYS), μέσω των προγραμμάτων εκπαίδευσης προς το κοινό, προχώρησε πρόσφατα στην επαναξιολόγηση των διαδικασιών του από την Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού (ΑνΑΔ), η οποία του επιτρέπει να διατηρεί την πιστοποίηση του για ακόμα 5 χρόνια, ως Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ).

    Η εν λόγω πιστοποίηση, αφορά Κέντρα Εκπαίδευσης που δραστηριοποιούνται και παρέχουν υπηρεσίες κατάρτισης στον ευρύτερο τομέα της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης και εν γένει της δια βίου μάθησης.  Ο CYS, εδώ και περισσότερα από 15 χρόνια , λειτουργεί ως αρωγός της ΑνΑΔ για την δημιουργία προϋποθέσεων για προγραμματισμένη και συστηματική κατάρτιση και ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού της Κύπρου. Μάλιστα, στο πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδίου Δράσης του Οργανισμού, και σε συνδυασμό με τις εξελίξεις που σχετίζονται με την έκδοση εθνικών, Ευρωπαϊκών και διεθνών προτύπων, ο CYS προγραμματίζει δραστηριότητες εκπαίδευσης και κατάρτισης τις οποίες θα προσφέρει σύντομα στο κοινό.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι το Κέντρο Εκπαίδευσης του CYS, μετά από ανεξάρτητο έλεγχο που διενεργήθηκε από την DQS HELLAS και το International Quality Network (IQNet), διατηρεί από το 2019 πιστοποίηση με βάση το CYS EN ISO 9001:2015 για το Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας που εφαρμόζει, και από τον Αύγουστο του 2021 με το CYS EN ISO 14001:2015 για την εφαρμογή του Περιβαλλοντικού Συστήματος Διαχείρισης, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του εν λόγω προτύπου.

    Τέλος, στο πλαίσιο της εφαρμογής του περιβαλλοντικού συστήματος, το Κέντρο Εκπαίδευσης του Οργανισμού έχει αξιολογήσει τις περιβαλλοντικές πλευρές σε σχέση με τις δραστηριότητες του, έχει εντοπίσει τις περιβαλλοντικές του επιπτώσεις, και έχει υιοθετήσει μέτρα για την ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού του αποτυπώματος.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles