15.9 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
More

    Έπαθε… εγκεφαλικό το ChatGPT! Γέμισαν τα social με ασυνάρτητες απαντήσεις

    Είναι γνωστό ότι δεν πρέπει να παίρνουμε τοις… μετρητοίς τις απαντήσεις που δίνει το ChatGPT. Παρόλα αυτά, μέχρι σήμερα το δημοφιλές AI chatbot της OpenAI έδινε αξιοπρεπείς απαντήσεις σε πάσης φύσεως ερωτήματα, ακόμη και στη δωρεάν εκδοχή του, αποτελώντας ένα χρήσιμο εργαλείο.

    Τις τελευταίες μέρες όμως, και συγκεκριμένα την Τρίτη, την Τετάρτη και την Πέμπτη, το παρουσίασε μια αξιοπερίεργη συμπεριφορά, καθώς άρχισε να δίνει ασυνάρτητες απαντήσεις, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε και η ίδια η εταιρεία. Αρκετοί χρήστες άρχισαν να μοιράζονται screenshots των συνομιλιών τους με το chatbot, αποκαλύπτοντας ότι διανύει μια περίοδο… αφασίας. Η εταιρεία άρχισε να ερευνά το ζήτημα μετά τις αναφορές, δηλώνοντας τα εξής:

    «Ερευνούμε αναφορές για απροσδόκητες αντιδράσεις από το ChatGPT. Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση».

    Τα σχόλια των χρηστών του ChatGPT

    «Σαφώς, κάτι δεν πάει καλά αυτή τη στιγμή», έγραψε ένας χρήστης. «Oι απαντήσεις ξεκινούν κανονικά και στη συνέχεια μετατρέπονται σε ανοησίες».

    Ένας άλλος ανέφερε:

    «Το GPT μου παθαίνει εγκεφαλικό» είπε ένας άλλος χρήστης. «Οι απαντήσεις γίνονται σταδιακά όλο και πιο ακατανόητες».

    Δεκάδες απαντήσεις που δε βγάζουν νόημα από το ChatGPT δημοσιεύτηκαν στο X και το Reddit από το βράδυ της Τρίτης έως το πρωί της Τετάρτης. Οι απαντήσεις ήταν ένα μείγμα αγγλικών, ισπανικών και ευθείας…. ασυναρτησίας. Υπήρχαν επίσης μερικά emojis που ρίχτηκαν εκεί. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το ChatGPT απλώς επαναλάμβανε την ίδια φράση ξανά και ξανά, μέχρι να γεμίσει την οθόνη ενός χρήστη. Το σφάλμα επηρέασε ακόμη και το ChatGPT Enterprise, σύμφωνα με την ανάρτηση ενός χρήστη στο X. Ένας χρήστης δημοσίευσε ένα video με το ChatGPT να γράφει ένα μακροσκελές, μανιακό δοκίμιο ως απάντηση σε μια απλή ερώτηση.

    Αυτή τη στιγμή δεν είναι σαφές τι προκαλεί αυτό το bug με το ChatGPT, αλλά φαίνεται να είναι ευρέως διαδεδομένο και διαφορετικό από τις τυπικές του διακοπές. Στο Digital Life κάναμε κάποιες δοκιμές και η αλήθεια είναι ότι δεν αντιμετωπίσαμε ιδιαίτερα προβλήματα. Ωστόσο, είναι αρκετοί οι χρήστες που κάνουν λόγο για ανεξήγητη «συμπεριφορά».

    Διαβάστε επίσης:

    ChatGPT: Αποκτά μνήμη και θυμάται τις προηγούμενες συζητήσεις

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    1. “ευθείας…. ασυναρτησίας. Υπήρχαν επίσης μερικά emojis που ρίχτηκαν εκεί” —> Κι αυτές οι μεταφράσεις φαίνεται να έχουν γίνει από κάποιο πρόγραμμα που παθαίνει εγκεφαλικό…

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles