15.1 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Επένδυση $3 δισ. από τον Mark Zuckerberg και τη σύζυγό του με στόχο τη θεραπεία όλων των ασθενειών του κόσμου

    Η φιλανθρωπική πρωτοβουλία που ιδρύθηκε από τον Mark Zuckerberg και τη σύζυγό του Priscilla Chan αναμένεται να επενδύσει πάνω από 3 δισ. δολάρια, μέσα στην επόμενη δεκαετία, για τη θεραπεία απειλητικών για τη ζωή ασθενειών.

    zuckerberg-chan

    Η προσπάθεια θα ξεκινήσει με μία επένδυση 600 εκατομμυρίων δολαρίων σε ένα πρόγραμμα που φέρει την ονομασία Biohub, σε ένα ανεξάρτητο ερευνητικό κέντρο που βρίσκεται σε πανεπιστήμιο στο San Francisco.

    “Ο Mark και εγώ ξοδέψαμε τα τελευταία δύο χρόνια μιλώντας σε επιστήμονες, από βραβευθέντες με Nobel έως και μεταπτυχιακούς φοιτητές” σημείωσε η Chan στη διάρκεια της σχετικής παρουσίασης σε αμφιθέατρο του πανεπιστημίου. “Έχουμε θέσει ένα στόχο: Μπορούμε να θεραπεύσουμε όλες τις ασθένειες στη διάρκεια της ζωής των παιδιών μας; Ο Mark και εγώ πιστεύουμε ότι αυτό είναι πιθανό”.

    Ο ίδιος ο Mark Zuckerberg σημείωσε ότι πιστεύει ότι μία επένδυση σε βασικές έρευνες στον τομέα της επιστήμης καθώς και η δημιουργία νέων εργαλείων θα μπορέσουν να οδηγήσουν στην καταπολέμηση σοβαρών ασθενειών πιο εύκολα και γρήγορα.

    Ο Zuckerberg ανέφερε ότι η υπάρχουσα πρόοδος στην επιστήμη με τις επιχορηγήσεις που υπάρχουν, που είναι συνήθως μερικές εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια από ιδιώτες, είναι αναποτελεσματική όσον αφορά μεγάλες νέες ανακαλύψεις. Σημείωσε ότι η Biohub θα φέρει σε επαφή επιστήμονες με μηχανικούς λογισμικού και θα παρέχει χρηματοδότηση για μακροπρόθεσμες πρωτοβουλίες, σε μια προσπάθεια να επιταχυνθούν σχετικές επιστημονικές ανακαλύψεις. Η πρωτοβουλία επιπλέον θα ωθήσει και άλλους να επενδύσουν στην επιστημονική έρευνα.

    “Χρειαζόμαστε περισσότερη επιστήμη”, δήλωσε ο Bill Gates, ο οποίος έκανε εμφάνιση-έκπληξη στο τέλος της παρουσίασης της πρωτοβουλίας. Ο ιδρυτής της Microsoft επαίνεσε τους Zuckerberg και Chan για το έργο τους και δήλωσε ότι θα βοηθήσει στην εξάλειψη των ασθενειών και από την πλευρά του.

    Ο οργανισμός Chan Zuckerberg Initiative δημιουργήθηκε τον προηγούμενο Δεκέμβριο αμέσως μετά τη γέννηση της κόρης του ζευγαριού, με τους δύο τους να έχουν δεσμευτεί ότι θα προσφέρουν το 99% της αξίας των μετοχών του Facebook συνολικής αξίας 45 δισ. ευρώ για κοινωφελείς σκοπούς.

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles