20.2 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Επενδύσεις €500 εκατ. στα δίκτυα νέας γενιάς στη κινητή και σταθερή τηλεφωνία

    Σε αντίθεση με την Κύπρο, όπου οι επικεφαλής των παροχέων ΑΤΗΚ, ΜΤΝ, Cablenet και Primetel είναι  επιφυλακτικοί στο να προχωρήσουν σε επενδύσεις για δίκτυα νέας γενιάς, συνεκτιμώντας το ενδεχόμενο να μην μπορέσουν να επανακτήσουν τα χρήματα τους, εξαιτίας της κατακερματισμένης αγοράς, της περιορισμένης ζήτησης που παρουσιάζεται στο νησί αλλά και την αδιαφορία της πολιτείας, η Vodafone Ελλάδος, όπως αποκάλυψε ο νέος διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Χάρης Μπρουμίδης, σε συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους του Τύπου, θα υλοποιήσει την πενταετία 2016 – 2020 επενδύσεις που θα φθάσουν τα  €500 εκατ. στα δίκτυα νέας γενιάς στην κινητή και τη σταθερή τηλεφωνία.

    Haris-Broumidis-CEO-Vodafone-Greece_1

    Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Vodafone Ελλάδας, η εταιρεία από το 2008 έως και σήμερα έχει πραγματοποιήσει στην Ελλάδα επενδύσεις ύψους €1,5 δις, επισημαίνοντας παράλληλα, ότι η εταιρεία έχει τη διάθεση, τη στρατηγική αλλά και τα κεφάλαια για να συνεχίσει τις επενδύσεις, ωστόσο απαιτείται το κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο που θα επιτρέπει τη σωστή λειτουργία του ανταγωνισμού και την αποφυγή δημιουργίας μονοπωλίων.

    Ειδικότερα, ο διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας επεσήμανε ότι η εταιρεία ενδιαφέρεται για την ανάπτυξη δικτύων νέας γενιάς κινητής και σταθερής, υπηρεσιών τηλεόρασης καθώς και στην αναβάθμιση του δικτύου καταστημάτων της.

    Τέλος, όσον αφορά το σύνολο της ελληνικής αγοράς τηλεπικοινωνιών, ο κ. Μπρουμίδης εκτίμησε ότι στο τέλος του 2016 η αγορά συνολικά ίσως περάσει σε θετικό πρόσημο, καθώς η συνολική επίπτωση από την αύξηση της φορολογίας δεν θα είναι σημαντική.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles